Abeba Aregawi har avslutat sin karriär

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: MAJA SUSLIN / TT

Abeba Aregawi har tagit två VM-guld, ett EM-guld och ett EM-silver. 

Men nu har Abeba Aregawi avslutat sin karriär. 

– Vi har tagit bort henne från vår lista över aktiva, säger förbundskaptenen Karin Torneklint till Expressen. 

Abeba Aregawi har tagit flera VM- och EM-medaljer på 1 500 meter. Men hennes tid i Sverige har också varit turbulent. Löparstjärnan valde att flytta tillbaka till Etiopien direkt efter att hon fått sitt svenska pass och åkte 2016 fast i ett dopningstest efter att ha ertappats med meldonium i kroppen. 

Aregawi blev dock aldrig avstängd eftersom det inte kunde konstateras hur långt tillbaka provet kunde spåras och meldonium inte var förbjudet före 1 januari 2016.

Blev mamma

Aregawi, som blev mamma 2017 efter att ha gift sig med maratonlöparen Yemane Tsegay, har inte tävlat de senaste tre åren och nu står det klart att karriären är över. 

– Hon kanske kommer på att hon vill göra en comeback i framtiden, men det stämmer att hon har lagt ner sin satsning, säger förbundskapten Karin Torneklint till Expressen och fortsätter: 

– Nu har vi tagit bort henne från vår "aktivalista" för antidoping.

Torneklint fortsätter: 

– För oss har hon lagt av. Men hon är samtidigt en sån löpare som skulle kunna komma på att hon skulle vilja springa maraton, för det kan man hålla med tills man är 35-40 år, utan problem. Hon kan skaffa fler barn innan hon kommer på den tanken.

Publicerad:

LÄS VIDARE