Hamilton antyder – Kimi krockade med flit

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Lewis Hamiltons vinstchanser försvann i starten.

Han blev påkörd av Kimi Räikkönen – och antyder att det var med vilje.

– Det är en väldigt intressant taktik från deras sida, säger britten.

I Frankrike, för två veckor sedan, fick Mercedes Valtteri Bottas som fick hjälp av banan när han blev påkörd av Sebastian Vettel, Ferrari. I Storbritannien var det återigen en av Mercedes bilar som blev påkörd av en Ferrari.

Kimi Räikkönen körde in i Lewis Hamilton strax efter starten och britten rasade genom fältet. Hamilton körde sedan upp sig genom fältet, men det var Ferraris Vettel som vann loppet och utökade ledningen i VM.

Efteråt var Hamilton riktigt irriterad, han avstod intervjuerna efter loppet och antydde att han blivit påkörd med flit.

– Det är en intressant taktik från seras sida, men vi kommer att göra allt vi kan för att besegra dem och vi ska vara ännu bättre i de loppen som kommer framöver, säger Hamilton enligt motorsporttotal.

Andra gången på tre veckor

På presskonferensen efter Storbritanniens GP fick han svara på frågan vad han egentligen menade med det uttalandet.

– Allt som jag vill säga är att det nu är två lopp som en Ferrari har kört en Mercedes av banan. Vid båda tillfällena är det Valtteri och jag som förlorat på det, säger Hamilton och fortsätter.

– Men jag har inget problem med Kimi.

Ferrariföraren tog också på sig skulden för olyckan direkt och domarna straffade honom med ett tidstillägg på tio sekunder.

– Jag bromsade fel i kurva tre och låg bakom en bil, jag gled in i Lewis och han snurrade. Det var mitt fel, säger Kimi Räikkönen.

– Jag fick ett straff på tio sekunder, det är helt okej. Så är det ibland.

Oförmåga

Även Mercedes chefer var irriterade efter Storbritanniens GP, teamet har de senaste två veckorna tappat ledningen i både förar- och märkes-VM.

– I Le Castellet var det första gången som vi blev körda av banan, nu var det andra gången. Det är många poäng i konstruktörs mästerkapet, säger stallchef Toto Wolff.

– För att använda de ord som James Allison (teknisk direktör hos Mercedes) sa: Antingen var det med flit eller också var det oförmåga. Det får var och en själv fundera över.

Nästa deltävling avgörs i Tyskland om två veckor.

Magisk racing - F1-bloggen efter Storbritanniens GP

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM