Nya motorn ska lyfta Mercedes

Mercedes har dominerat F1 i fyra år.

Men 2018 är det Ferrari som har greppet.

Därför har Mercedes satsat på en rejäl uppdatering av motorn.

– Nu är vi tillbaka, säger Niki Lauda.

Det regerande mästarstallet inledde säsongen lite knackigt, kom tillbaka med två segrar i Baku och Barcelona, men sedan dess har varken Lewis Hamilton eller Mercedes hittat rätt. Motorn skulle ha uppdaterats inför Kanadas GP, men den skickades tillbaka eftersom ingenjörerna inte var säkra på att den var tillförlitlig.

Det gjorde att Mercedes fick se sig besegrade på en bana där man dominerat och var stora favoriter. När Sebastian Vettel vann i Montreal gick han inte bara upp i VM-ledning.

Han visade även för Mercedes chefer att deras övertag var bortblåst.
Ferrari har en bättre bil, en bättre motor och deras bil är bättre på att spara bränsle. De har kört om oss på alla områden, sa Mercedes styrelseordförande Niki Lauda till motorsporttotal efter tävlingen i Kanada.

Ny motor i Frankrike

Nu två veckor senare har Mercedes med sig en ny motor till Frankrike GP. I säsongens åttonde VM-deltävling står teamets båda bilar i första startled på en bana där det är svårt att köra om och det bara krävs ett enda depåstopp.

– Nu är vi tillbaka, säger Niki Lauda till Sky.

– Motorn kom ett race senare än vad vi hade tänkt oss, men den fungerar prickfritt. Nu ser det ut som om det kan bli ett mycket bra lopp för vår del.

Årets VM är betydligt jämnare än vad det har varit de senaste säsongerna. Det är tre förare från tre olika stall som delat på segarna under de inledande sju loppen och det skiljer en poäng mellan VM-ledande Sebastian Vettel från Ferrari och tvåan Lewis Hamilton från Mercedes. Bakom dem jagar Valtteri Bottas, även han Mercedes och Red Bulls Daniel Ricciardo som trots problem under säsongsinledningen vunnit två lopp.

När F1 nu gör comeback på Paul Ricard i Frankrike har Lewis Hamilton pole position före Valtteri Bottas. Sebastian Vettel delar andra startled med Red Bulls Max Verstappen.

– Jag ville för mycket i mitt sista försök, jag visste att det krävdes ett perfekt varv för att lyckas, säger VM-ledaren Vettel.

– Jag är ändå nöjd med min startposition för jag är övertygad om att vi har en bil som är väldigt stark i loppet.

PODD: Aftonbladet Daily om hemlighetsmakeriet runt Michael Schumacher

Lyssna  i iTunes (iPhone)  i Acast  Spotify

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.