Svenska oron: ”Jag kommer knappt ner”

Foto: PONTUS ORRE
André Myhrer på gårdagens träning.

avMalin Wahlberg

SPORTBLADET

Se allt från OS i Pyeongchang på Kanal 5 och Kanal 9 eller streama på Eurosport.se

PYEONGCHANG. Den aggressiva snön i Pyeongchang ställer till problem för flera åkare. 

En av dem André Myhrer. 

– Det är extremt, säger slalomhoppet.

Tolv minusgrader, skinande sol och hårt underlag. Bortsett från den bitande vinden ser förhållandena för en lekman ut att vara perfekta.

Men det är flera åkare har problem i träningsbacken inför OS 2018 i Pyeongchang. Norske superstjärnan Henrik Kristoffersen kommer ner efter ett åk, skakar på huvudet och säger ”omöjligt”. När svenske talangen Kristoffer Jakobsen kommer ner osar det om honom. 

– Riktig skitdag. Det började bra, men sedan är det något som inte har stämt riktigt. Eller, det stämmer bra från och till så det är ganska frustrerande, säger han.

”Går riktigt dåligt”

Problemet är den annorlunda aggressiva snön som gör att åkarna måste testa skidor, pjäxor, bindningar och olika inställningar mer än vanligt. Det skruvas någon millimeter hit och en annan dit. Medaljhoppet André Myhrer är en av dem som ännu inte har hittat rätt. 

– Det går riktigt dåligt, jag kommer knappt ner. Jag har lite att fundera på, säger han och kallar den aggressiva snön extrem. 

Är du orolig? 

– vej, Vi kommer komma underfund med det, men det tar en stund. Det är så pass olikt det vi har kört på hela säsongen.

”André kanske överdriver”

Hade Myhrer fått välja hade han hellre sett en mer vårlik snö än den i Pyehongchang. 

– Vi börjar med skidorna. Funkar ingenting kanske vi får börja kolla lite på pjäxorna. Jag tror att vi ska ändra lite på överdelen, säger han och fortsätter: 

– Det är bara att hoppas på att det kommer lite varmt väder. Då vet vi precis vad vi ska göra. 

Alla har dock inte problem. Mattias Hargin är lugnet själv och har inte stött på några som helst problem. 

– Jag var orolig att det skulle vara för aggressivt, men redan från första åket i går kändes det bättre än på länge. Men det är ganska sträv snö så man måste gå rent och fint, Det är en liten nackdel för mig ibland. Men jag har varit snabb i två dagar, André har inte varit långt bakom heller så han kanske överdriver, säger han. 

OS-höjdare – 14 februari 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM