Ladbrokes: Vi öppnar butiker i Sverige snart

SPORTBLADET

Planerar att stämma staten för uteblivna inkomster

De utländska spelbolagen viker sig inte i kampen mot det svenska spelmonopolet.

- Vi räknar med att kunna öppna vår första spelbutik i Sverige redan om några månader, säger Douglas Roos, VD för Ladbrokes i Norden.

Foto: Roos.

För två veckor sedan lämnade det brittiska spelbolaget Ladbrokes in en stämning mot den svenska staten för det, enligt Ladbrokes, olagliga spelmonopolet.

Ärendet är nu hos regeringsrätten och Roos är helt säker på utgången.

- Vi kommer att vinna för att vi har så otroligt starka juridiska argument. Det svenska spelmonopolet existerar bara för att staten ska dra in fem miljarder kronor om året, och EU har tydligt sagt att såna monopol är olagliga.

Roos syftar på är den omskrivna Gambellidomen där EU-domstolen beslutade att det italienska spelmonopolet skulle rivas.

Vill ha ersättning

- Sannolikt kommer vi även stämma staten för uteblivna inkomster under de tre senaste åren. Vi räknar att vi har förlorat över 200 miljoner kronor och vill ha skadestånd, säger Roos.

Hur kommer Ladbrokes att agera när regeringsrätten tar sitt beslut?

- Så fort beslutet är taget så sätter vi i gång och öppnar spelbutiker runt om i Sverige, dörr i dörr med Svenska Spels butiker.

Claes Tellman är informationschef på Svenska Spel och menar att Roos uttalanden är bara en del av en listig PR-kampanj.

- Alla nätbolagen har använt dessa stämningar som marknadsföringsknep. De har sagt samma sak i tre år nu och har inte kommit någonvart. De är helt klart ute efter publicitet.

"Måste skämta"

- Att vi inte kommit någonvart måste vara ett skämt. Titta bara på våra annonser i kvällstidningar och tv. Men det är inte konstigt att han inte har koll, han jobbar ju för det statliga monopolet, kontrar Roos.

Emir Osmanbegovic