Jyckens löfte: ”Knocka honom med en spark”

SPORTBLADET

”Svenskarnas matcher har varit häftigast”

Foto: Matchen över - ”Jycken” vinner.

En fjärde svensk är klar för UFC-galan i Globen.

Magnus "Jycken" Cedenblad, 32, kommer att möta obesegrade britten Scott Askham.

– Jag lovar att knocka honom med en spark, säger han.

Efter Nico Musoke, Niklas Bäckström och Ilir Latifi – nu finns det en fjärde hemmfavorit att heja på den 4 oktober.

Magnus Cedenblad kommer att gå sin fjärde UFC-match på galan i höst. De senaste två har han vunnit via submission (Guillotine Choke).

Den här gången lovar han något annorlunda.

– Jag vill fortsätta vinna bonusar men Dana White är nog trött på mina strypningar så den här gången ska jag knocka honom med en spark mot huvudet. Det är ett löfte, säger "Jycken".

Möter engelsk mästare

Motståndaren som ska akta sig för sparkarna heter Scott Askham och är mellanviktsmästare i BAMMA, en av Englands största MMA-organisationer. I sin senaste match besegrade han svenske Max Nunes om bältet. Det här blir hans debut i UFC.

– Det talar sitt tydliga språk. Han är en obesegrad tuffing och kommer för att fajtas, säger Cedenblad.

Sju matcher är just nu inbokade på galan i Globen. Fler kommer att tillkomma, och många av de svenska fansen väntar med spänning på att få se vilka som möts i huvudmatchen.

– Det hade varit jättekul med en riktig toppmatch. Samtidigt är det inte alltid de största namnen som går de bästa matcherna. Wanderlei Silva vore ett kul namn men han är ingen jättebra fajter, säger "Jycken".

”Svenskarnas matcher häftigast”

Vad tycker du om matchkortet hittills?

– Fantastiskt med så många svenskar. Vi skulle kunna fylla hela galan med bara svenskar vilket är ashäftigt. Det visar hur duktiga vi är.

Saknas det en riktig toppmatch?

– Eftersom det är tredje gången UFC är i Sverige har vi nog blivit lite bortskämda. De häftigaste matcherna har ju varit de med svenskar. Kul att se Brian Stann men jag ser hellre Reza (Madadi) gå in och röja loss, säger Cedenblad och fortsätter:

– Titta på galan i Dublin. De klagade inte på att det var för många irländare på kortet, de hade nog sett att Conor McGregor gått sju matcher den kvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM

MMA