”Varnar andra pokerspelare”

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Pokerproffset Ronnie Bardah är orolig för kollegorna: ”Gäller att gå i stora grupper”

De finska pokerstjärnorna blev bestulna på sina datorer – amerikanen Manh Nguyen på 230 000 kronor.

Skandalerna under WSOP verkar fortsätta – nu ryktas det om väpnat rån.

– Jag vill varna andra pokerspelare, det gäller att gå i stora grupper och att hålla ögonen öppna, säger pokerproffset Ronnie Bardah i en videointervju med Pokernews.com.

Under de inledande dagarna av World Series of Poker i Las Vegas slog flera pokerspelare larm på twitter om stölder från deras hotellrum – och de varnade sina kollegor.

Nu verkar det som tjuvarna går steget längre.

Rykten sprids bland WSOP-deltagarna på pokerforumet TwoPlusTwo.com om väpnade rån på parkeringen till hotell Rio, där WSOP går av stapeln. Det skriver pokernyhederne.com.

”Min vän såg en kille bli rånad”

Många pokerspelare i Las Vegas går runt med stora summor pengar på sig, och tjuvarna tar då tillfället i akt. Det är framför allt de yngre spelarna som drabbas.

– Min vän såg en kille bli rånad, han blödde från ansiktet och de tog pengar från honom. De ser de unga spelarna spela stora cash game och när dom ser de spelat klart ringer de till sina kumpaner och meddelar att de är på väg ut. Jag vet inte exakt hur de går till, men de kör fram med sina bilar och hotar med pistol och då pengar inte är värt ett människoliv ger killarna upp enkelt, säger pokerproffset Ronnie Bardah i en videointervju med Pokernews.com.

Många pokerspelare rädda

Efter de senaste dagarnas rykten och de tidigare händelserna under årets WSOP i Las Vegas meddelar nu flera pokerspelare att de är rädda för att befinna sig på casino-området på kvällarna.

– Om det är någon som är ensam och vill att jag ska följa dom till bilen eller liknande så blir jag mer än glad om jag kan hjälpa till, säger Ronnie Bardah.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN