Alpint

”Kommer ihåg hoppet – vaknade i ambulansen”

Av: 

Malin Wahlberg

SPORTBLADET

Bank berättar om otäcka kraschen

BEAVER CREEK. Ondrej Bank kraschade otäckt och slogs medvetslös.

Nu berättar tjecken själv om kraschen.

– Jag kommer ihåg ögonblicket när jag hoppade, sedan vaknade jag upp i ambulansen, säger han.

Ondrej Bank var på väg mot en kanontid i störtloppet under herrarnas superkombination i går. Men i det sista hoppet fick tjecken ett slag och kraschade svårt. Bank gled ner över mållinjen och blev liggande medvetslös medan publiken på plats i Beaver Creek höll andan. Tjecken fördes sedan till sjukhus där det konstaterades att han hade en kraftig hjärnskakning, sår i ansiktet och en skada på låret, men inga allvarligare skador.

”Vaknade på sjukhuset”

Nu berättar Bank själv om kraschen.

– Jag försökte hålla den snabba linjen och hittade ett ställe på sidan där det skulle vara ännu snabbare. Det måste ha varit ett lite mjukare parti eftersom en av mina skidor fastnade och löstes ut, säger han tjeckiska ceskatelevize.cz enligt NRK och fortsätter:

– Jag kommer ihåg ögonblicken när jag hoppade. Och så vaknade jag upp i ambulansen och på sjukhuset. De tog väl hand om mig och jag har inte känt smärta någonstans.

”Inte ont i huvudet”

Bank fick lämna sjukhuset i går och spenderade natten på hotellet.

– Jag har inte ont i huvudet och fick åka tillbaka till rummet. Jag hatar att vara på sjukhus, säger han och fortsätter:

– Jag är glad att jag kan vara här och har möjlighet att prata. Men jag vet att alla skadade vill läka och att blåmärkena ska försvinna. Självklart är jag glad att jag körde väldigt fort, men det betyder inte så mycket för mig nu, säger han.

Bank har drabbats av flera skador tidigare. Han har brutit benet tre gånger och även handen. Han har dessutom fått en fraktur på kinden, krossat käken, slagit axeln ur led och genomgått två stora knäoperationer. 2011 ådrog han sig ett mystiskt virus som tvingade honom att ligga på sjukhus med hög feber i sex veckor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alpint