”Sverige har ett riktigt bra lag”

Publicerad:

SPORTBLADET

Coachen hoppas på VM-framgångar

Efter mer än 20 år utan en pallplacering är landslaget laddat.

För ett toppresultat i VM:

– Vi har ett riktigt bra lag, säger coachen Jonte Engdahl.

Filip Bengtsson
Foto: INSTAGRAM
Filip Bengtsson

Inte sedan 1993 har Sverige stått på prispallen i lag-VM i motocross, 1997 var man fyra och för två år sedan 12:a.

Nu har landslaget rest till lettiska Kegums för årets mästerskap och förbundscoach Jonte Engdahl tror på en framskjuten placering.

- Vi har haft de bästa förberedelserna på många år och våra förare visar en bra formkurva. Banan i Kegums är dessutom en sandbana vilket passar våra förare. Om allt flyter på kan vi nå riktigt långt.

Norén stark i USA

Lag-VM består av tre klasser MXGP, MX2 och MX Open, där resultatet räknas samman och det som skiljer klasserna åt är maskinstorleken, För Sverige kör  Filip Bengtsson i MXGP, Ken Bengtsson i MX2 och Fredrik Norén i MX Open. Noren har en framgångsrik säsong i USA bakom sig och Filip Bengtsson har kört bra i VM medan Ken Bengtsson har kört i EM:

– Alla tre killarna är i mycket bra form, de  har kört bra i år och de har kört internationellt och är vana vid det tuffa klimatet som råder på de här tävlingarna. Jag tror på alla tre, säger Engdahl.

– Sedan är det en mycket speciell bana där man blandar både grus och sand och jag tror att det underlaget passar alla tre, de är vana vid det från Sverige.

Vilken är din målsättning?

– Tar vi en plats bland de tio bästa är vi fantastiskt nöjda, men som jag ser det finns det godamöjligheter att vi gör ett ännu bättre resultat än så.

Tävlingen avslutas på söndag.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN