Dog två dagar efter bilden med segraren

SPORTBLADET

Klagade på huvudvärk strax innan kollapsen

Foto: Brayd Smith, mitten, tillsammans med sin motståndare John Vincent Moralde, till vänster.

Australisk boxning har sorg.

Fjäderviktboxaren Brady Smith, 23, har gått bort – två dagar efter han förlorat en match på poäng.

Australiska fjäderviktboxaren Brayd Smith, 23, hade radat upp en fin start på karriären och gått obesegrad genom sina första tolv matcher. Men i helgen mötte han filippinske boxaren John Vincent Moralde i Queensland – och motståndet blev för tufft. Smith fick enligt australiska Fox ta emot flera välriktade slag mot huvudet. Trots att 23-åringen hade det tufft stod han upp genom samtliga ronder men förlorade klart på poäng.

– Jag visste redan i första ronden hur tuff han var. En förlust är en förlust men jag får ta lärdom av det här. Jag lärde mig mycket om mig själv i kväll. Jag lärde mig att jag kan gå tio ronder mot en bra motståndare, sa Smith i en intervju efter matchen.

Klagade på huvudvärk

Smith, beskriven av Fox som en gentleman, tog förlusten på ett bra sätt och ställde upp på bild med Moralde efter matchen. En halvtimme senare började han dock klaga på huvudvärk innan han kollapsade och fördes till sjukhus. Skadorna var allvarliga och Smith fick flygas till Brisbane i norra Australien där han hamnade i koma.

Två dagar senare beslutade sig Smiths föräldrar för att stänga av sonens livsuppehållande behandling.

I Australien höjs enligt Courier Mail nu röster om att förbjuda boxning på en nationell nivå.

”Hans mål i livet”

Vid sidan av boxningen studerade Smith juridik och enligt familjens talesperson James O'Shea ville han ändra synen på sporten.

– Sporten får ofta kritik i det här landet. Ett stort livsmål för honom var att visa folk att det inte är en dålig sport. Han drack aldrig, tog aldrig droger och var aldrig i trubbel.

Brayd Smith blev 23 år gammal.

– Jag var hans största supporter. Jag älskar honom… vi var själsfränder, säger flickvännen Kirstie Nicholls till Courier Mail.

ARTIKELN HANDLAR OM

Australien

Boxning