Ahlins knock – efter knappt tre minuter

1 av 3
SPORTBLADET

BALLERUP. Oscar Ahlin behövde bara två minuter och 44 sekunder på sig innan han knockade sin mexikanske motståndare Alvaro Gaona.

– Självklart är det skönt med knockout igen, säger Oscar.

Han är en av Sveriges absolut största boxningstalanger på 2000-talet men förra året fördärvades helt av en handskada. Nu är Oscar Ahlin tillbaka i form med sikte på att bli en av de stora.

– Det är bara att fortsätta att slå folk på käften, säger Oscar med sitt sedvanliga leende.

För att bli ännu bättre än före skadan har han gått ner en viktklass.

– Just nu vill jag bara stabilisera mig i super mellanvikt. Lätt tungvikt låg jag i för att jag är bekväm. Min slagstyrka räckte till så då stannade jag kvar.

– Jag kommer bli bättre i super mellan. Behåller jag min kraft, vilket jag bör göra, kommer jag att bli väldigt jobbig att möta.

”Träffade samtidigt”

Han är obesegrad som proffs med tolv raka segrar varav hela tio på knockout.

Alvaro Gaona åkte först i golvet efter en kort snabb höger.

– Vi träffade samtidigt. Han träffade mig högt upp, jag träffade lägre. Men den andra, vänsterkroken satt perfekt. Det kände jag. Han såg mer förvånad ut än skakad. Jag hade lite starkare haka än en mexikansk.

Andra nedslagningen var definitiv. En hård vänsterkrok som tog perfekt.

Ahlin har alltid varit en publikfriare med lågt hängande nävar litandes till sina snabba reflexer, men i de senaste matcherna har han startat med tät gard. Det betyder inte att showmannen har försvunnit.

– Jag kommer att bryta ner motståndarna först. Sen kommer teaterapan.

Titelmatcher väntar han gärna på ett tag till.

– Jag vill bara boxa upp mig och komma så långt jag kan. Man blir inte bäst i världen på två-tre matcher. Blir alltid supertänd på titelfajter men när jag tar en titelfajt ska jag vara kunna kliva upp och stanna där som Bernard Hopkins i 20 år.

Kan möta Badou Jack

En tänkbar motståndare kan bli svenske Badou Jack som 24 april går en VM-match i super mellanvikt för WBC mot Anthony Dirrell i Chicago.

– Häftigt med en svensk i en VM-match men vi är kompisar så jag hoppas att han går upp i lätt tungvikt. Står någon svensk i min väg kommer jag ta det. Men jag vill inte göra det för att pleasa okunniga i Sverige. Jag kommer att få min uppmärksamhet i alla fall, säger Oscar Ahlin.

Som hyllades av en annan kompis efter segern – mediakändisen Adam Alsing.

– Jag har följt Oscar i flera år och tycker att han är fantastisk. Detta är första gången jag haft chans att se honom live. Och så tar det slut på en rond, säger Adam som dock var mycket nöjd med vad han sett.

– Han slår ganska hårt själv. Jag tränar honom, säger Oscar om Alsing.

– När jag får med hela kroppen, då ja, fyller Adam i.

ARTIKELN HANDLAR OM

Boxning