Woods äger inte sitt eget namn

SPORTBLADET

Tiger Woods ska öppna restaurang.

Men den amerikanska golfstjärnan får inte använda hela sitt namn.

– Nike har köpt rättigheterna till det, säger Nicholas A. Mastroianni, vd för Allied Capital & Development.

Tiger Woods är en av golfsportens största stjärnor genom tiderna. Men den 39-årige amerikanen har haft det tuffare på sistone – i slutet av januari stod han för en historiskt usel runda.

Nu väljer Woods – som har sponsrats av Nike i många år – att lägga energi på saker utanför golfbanorna. Enligt golf.com ska han inom kort öppna en restaurang i Florida.

”Har en egen privat hiss”

Woods upplever att han ofta lockar gäster till restauranger som han besöker. Därför vill han själv öppna en, och amerikanen har samarbetat med Nicholas A. Mastroianni, vd för Allied Capital & Development.

– Han har en egen privat hiss, det är ju ett problem att han väcker så stort intresse vart han än går. Men han sa till mig att han vill använda den vanliga ytterdörren när han kommer till restaurangen. Med andra ord vill han bli sedd, säger Mastroianni.

”Nike har rättigheterna”

Restaurangen kommer att heta ”The Woods Jupiter: Sports and Dining Club”. Amerikanen hade gärna haft sitt för- och efternamn i restaurangnamnet – men får inte det på grund av sina avtal med Nike.

– Nike har rättigheterna till namnet Tiger Woods. Varje gång jag vill använda hans namn i pressrelease och liknande så måste jag få deras tillåtelse, säger Mastroianni.

ARTIKELN HANDLAR OM

Golf