”En minut inför varje serve...”

avAndreas Käck

Foto: GETTY

Caroline Wozniacki är vidare till kvartsfinal i US Open efter en skrällseger mot fjärdeseedade Maria Sjarapova.

Under matchens gång passade danskan dessutom på att såga sina ryska rival.

Hennes kritik: Sjarapova tar för lång tid på sig mellan servarna.

Maria Sjarapova har varit säkerheten själv i tresetsmatcher i år. 27-åringen hade vunnit 17 av 23 skiljeset under årets säsong - men i går orkade hon inte hela vägen in i mål.

En pånyttfödd Caroline Wozniacki var stundtals överlägsen och vann det avgörandet setet med 6-2.

– I det tredje setet så tappade jag mitt spel. Jag lät henne komma tillbaka in i långa bolldueller och började gå för dumdristiga slag. Just nu är jag väldigt besviken, säger Sjarapova.

”Kan inte vara nöjd”

Hon fortsätter att ha svårt i US Open, som hon bara vunnit en gång, 2006.

– Jag vann ju Franska Öppna i år men jag kan inte sitta här och vara nöjd med Grand Slam-säsongen överlag precis efter att jag åkt ut i åttondelsfinal i årets sista Major…

För Wozniacki innebar segern ytterligare en skjuts framåt på den fina resa hon påbörjat sedan uppbrottet med golfstjärnan Rory McIlroy i våras.

– Det har varit mycket upp och ner för mig i år. Men jag började spela bra i Eastbourne (i juni) och sedan dess har det rullat på. Just nu känner jag mig i väldigt bra slag, säger hon.

Klagade hos domaren

Den stora snackisen efteråt handlade dock inte om resultatet - utan om det som hände på banan under matchens gång.

Wozniacki tyckte att Sjarapova tog för lång tid på sig mellan poängen och gick raka vägen fram till domare Marija Cicak och framförde sin kritk.

– Hon (Sjarapova) tar en minut på sig inför förstaserven och sedan ytterligare en minut inför andraserven, ska Wozniacki ha sagt enligt New York Times tennisskribent Ben Rothenberg.

Inför det tredje setet tvingade också hettan i Flushing Meadows fram en tio minuter lång paus och även där passade Maria Sjarapova på att ”maska”. Hon var sen ut till banan och fick en varning av domare Cicak.

– Jag vet inte vad som hände. De sa åt mig att gå tillbaka ut på banan och det gjorde jag, sedan fick jag en varning…, säger hon.

Wozniacki ställs mot italienska Sara Errani i kvartsfinal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis