Snabb återhämtning för Leksand efter derbyt

SPORTBLADET

”Det här blir ett getingbo till slutet”

Derbyförnedrade senast, men Leksand reste sig direkt.

Hemma mot Oskarshamn sköt Jens Bergenström tre mål och fixade femte raka hemmasegern,

– Det är skönt att få vara med och avgöra, säger Bergenström.

Leksand återhämtade sig snabbt efter 1-6-förlusten i daladerbyt mot Mora senast då man efter en stabil om än inte glänsande insats besegrade Oskarshamn med 4-1 på hemmaplan.

– Det kändes betydligt bättre idag, det är inget att hymla om. Det är inget vidare spel, men vi gör det okej. Jag tycker vi är lite bättre, lite starkare rakt över, säger Jens Bergenström till Viasat Hockey.

Ken Andre Olimb prickade in 1-0 i slutet av den första perioden, innan Jens Bergenström-show inleddes. I den andra perioden slog Bergenström in en retur fram till 2-0.

– Det är klart att det målet var viktigt. Daniel Hermansson gjorde ett bra jobb från början vilket föranledde situationen och sedan kunde jag slå in returen, säger Bergenström om sin fullträff.

Över 20 mål

Oskarshamn reducerade i den sista perioden men dryga minuten senare utökade Bergenström till 3-1 och 4-1 och fullbordade därmed sitt hattrick.

Bergenström har nu gjort sex mål på de fem senaste matcherna och gjort totalt 21 mål den här säsongen.

- När man får spela mycket så brukar det bli en del mål, jag försöker bara hålla mig på rätt ställe, säger Bergenström.

Leksand, som jobbar för att hålla undan på tredjeplatsen i tabellen, vann därmed femte raka hemmamatchen, och har fem segrar på de sex senaste matcherna.

– Det här blir ett getingbo till slutet, säger Jens Bergenström.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1