Rosenqvist satsar mot F1-banorna

avAnna Andersson

Publicerad:

”F1 är självklart det långsiktiga målet”

Foto: www.felixracing.se
SNABBAST I HOLLAND Felix Rosenqvist vann storloppet Formel 3 Masters i Holland i helgen och satte dessutom loppets bästa varvtid. I och med segern ligger nu svensken på en femteplats totalt.

David Coulthard, Lewis Hamilton, Paul di Resta och Nico Hülkenberg.

De vann Masters och tog sig till F1.

I samma hjulspår tänker Felix Rosenqvist köra.

- Det är mitt mål, säger han.

Foto: www.felixracing.se.
Felix Rosenqvist.

Svensken har under säsongen varit en av toppförarna i Formula 3 Euroseries. Han anses vara en talang och han kör för det tyska teamet Mücke Motorsport, ett stall som tidigare har haft en förare med namnet Sebastian Vettel.

Men i helgen tog svensken ett kliv ut i omkörningsfilen. Han vann storloppet Formel 3 Masters i Holland och nu står hans namn på samma lista som bland annat David Coulthard, Takuma Sato, Christian Klien, Lewis Hamilton, Paul di Resta och Nico Hülkenberg. Sedan tävlingspremiären 1991 har totalt nio av segrarna i Masters också klarat av att ta steget till formel 1.

- Alla de var väl i samma sits som vad jag är nu när de vann, de var inga världsstjärnor och behövde lyckas för att ta sig vidare, säger Felix Rosenqvist.

- Ett av mina mål den här säsongen var att vinna den tävlingen, jag visste att jag hade chansen eftersom jag kör i det tuffaste F3-mästerskapet och jag vet att jag kan slå alla en bra dag.

Det gjorde han. Han satte dessutom loppets bästa varvtid och svenskens seger var teamets andra vinst i F3 Masters. 2003 vann Christian Klien och ett år senare körde österrikaren F1 för Jaguar.

- F1 är självklart det långsiktiga målet för mig, säger svensken.

- Det är svårare än någonsin att ta sig till F1. Man måste ha pengar, en tillverkare som stöttar en eller göra otroligt bra resultat. Tittar man på Paul di Resta så hade han ungefär samma kontrakt som vad jag har, han körde sedan DTM för Mercedes och nu kör han F1 för Force India. Jag ser att chansen finns. 

För 20-årige Rosenqvist väntar nu en fortsättning i F3 Euro Series där han ligger femma, men hoppas på en pallplacering och sedan blir det VM i formel 3. Därefter är framtiden öppen.

- Det var självklart skönt att visa min arbetsgivare Mercedes att jag kan prestera och köra in bra resultat. De har många öppningar, de kör i DTM och har ett F1-stall. Vi får se vilka dörrar som detta kan öppna, säger Felix Rosenqvist.

- Jag tror att vi har en framtid tillsammans.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport