SOK drar in stödet till Sanna Kallur

SPORTBLADET

”Måste börja göra resultat”

Foto: Sanna Kallurs fall i OS 2008.

Sanna Kallurs långdragna skadeproblem har fått SOK att tröttna.

Nu fryser de hennes verksamhetsstöd.

– Hon måste börja göra resultat igen, säger SOK:s sportchef Thomas Engdahl till Sportbladet.

Foto: Thomas Engdahl.

Sanna Kallur, 30, har inte haft turen med sig de senaste åren.

Stora skadeproblem har satt käppar i hjulet för häcklöperskan, som inte fullföljt ett enda mästerskap sedan Peking-OS 2008.

Men trots bakslagen jobbar Kallur hårt i det tysta för att ta sig tillbaka till friidrottsbanan och siktar på att kunna ställa sig i startblocket i London nästa år, när det har blivit dags för nästa olympiska spel.

Fryser stödet

Nu har hon dock drabbats av en ny missräkning. Sveriges olympiska kommitté (SOK) har valt att frysa Sanna Kallurs verksamhetsbidrag, vilket innebär att hon inte kommer att få exempelvis tränare och träningsläger finansierade av SOK.

– Vi har valt att frysa verksamhetsbidraget, ja, men hon har kvar det medicinska stödet, så att hon fortfarande har tillgång till det vi kan erbjuda där, säger SOK:s sportchef Thomas Engdahl till Sportbladet.

Varför drar ni in stödet?

– Verksamhetsstödet har vi fryst kan man säga, ”satt på paus”. Hon kan få tillbaka det på nolltid, men då måste hon börja visa resultat igen. Vi har stöttat henne trots att hon inte varit på något mästerskap sedan 2008.

”Har stöd på annat håll”

– Det är tre år sedan, nästa år blir det fyra. Hon måste komma tillbaka till banan.

Men att ni drar in stödet hjälper väl knappast hennes satsning?

– Nej, det är klart att hon tappar ett ekonomiskt stöd. Men hon har redan stort stöd från annat håll, både från sin förening och genom friidrottsförbundet. Det är inte så att hon inte kan tävla på grund av det här.

– Om vi ska fortsätta att ge henne verksamhetsstöd vill vi se att hon har en rimlig chans att prestera på OS nästa år. Men som läget är just nu ser det inte ut som det.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott