IFK:s huvudsponsor räddar Hammarby

”Helt avgörande för framtiden”

Anders Wiik-Rydberg jublar.
Anders Wiik-Rydberg jublar.

I juni stod man på randen till konkurs och spelarna har flytt klubben inför årets säsong.

Men med en dag kvar till premiären räddar en ny storsponsor krisande Hammarby.

– För oss i Hammarby handboll är det här ett stort steg framåt för att rädda elitseriespelet i första hand, säger ordförande Kalle Strandberg.

I juni var Hammarby handboll mycket nära att läggas ner – blott tre år efter att man tog sitt tredje raka SM-guld.

Randen till konkurs

Man stod på randen till konkurs, i stort sett alla nyckelspelare flydde Bajen för andra klubbar, Staffan Olsson och Mats Engblom slutade som tränare och det var tveksamt om man ens fick ihop en fulltalig styrelse.

Men efter en mobilisering undanröjdes det akuta hotet och Hammarby bestämde sig för att ställa upp i årets elitserie, som man kvalade sig kvar i i våras.

Men inte många tror på Bajen i år. I Sportbladets enkät med 224 elitseriespelare inför premiären, som spelas i kväll och i morgon, tror hela 50 procent att det blir Hammarby som åker ur serien direkt.

Men nu hoppas man se ljuset i tunneln igen i Bajen.

I dag höll man en presskonferens och där presenterades en ny stor sponsor som ska rädda klubben – finansbolaget Prioritet Finans.

”Ett stort steg framåt”

Företaget har det senaste året gått in också som stor sponsor till Redbergslid och huvudsponsor i IFK Göteborg.

– För oss i Hammarby handboll är det här ett stort steg framåt för att rädda elitseriespelet i första hand och i förlängningen att unga handbollsspelare i Storstockholm har ett elitlag på hemmaplan att sikta mot, säger Hammarbyordföranden Kalle Strandberg i ett pressmeddelande.

– Mycket arbete återstår, men avtalet med Prioritet Finans är helt avgörande för hur Hammarby Handboll nu kan bygga för framtiden.

Företagets vd Nils Wiberg:

– Vi vill helt enkelt vara med att rädda en anrik och fin elitserieklubb som för tillfället har problem.

I pressmeddelandet skriver klubben också att målet är att inom fyra år återigen bli svenska mästare.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN