”Kändes som jag skulle spy”

SPORTBLADET

Fiasko av Haag inför VM

DRAMMEN/STOCKHOLM. På torsdag inleder de svenska damerna skid-VM.

Inför tävlingarna stod Anna Haag i dag enligt egen utsago för ”årets sämsta lopp” när hon blev tolva i genrepet.

– Det kändes som jag skulle spy i utförslöporna, säger Anna Haag.

Bara dagar innan VM i Oslo visade hemmahoppet Marit Björgen att hon är den storfavorit alla norrmän hoppats på. Norskan imponerade när hon vann genrepet över tio kilometer i klassisk stil i Drammen. För de svenska favoriterna gick det betydligt tyngre.

”Hade ingen kraft”

Charlotte Kalla gjorde en blek figur på tionde plats men trivs inte riktigt i klassisk stil. Mer oroande är Anna Haags insats. Haag körde in först på tolfte plats, nästan 1,5 minut efter Björgen.

– Det här kan sätta sig skitmycket i huvudet om man vill, säger Anna Haag till SVT.

Svenskorna kom nyligen ner från ett höghöjdsläger och Anna Haag säger att den dåliga insatsen kan vara en kosekvens av det.

– När man kommer från höjden är det som en berg-och-dalbana, säger Anna Haag till övrig media i mixade zonen.

Succé av Ingemarsdotter

– Det kan vara bra för det som kommer. Jag har dragit på mig mycket syra när jag åkte, det har nästan känts som att jag skulle spytt i utförsbackarna, säger Anna Haag som tyckte just det var positivt.

– Man får igång kroppen...

– Det kan sätta sig skitmycket i huvudet om man vill. Men jag är inte den som gräver ner mig. Det här var ett riktigt jäkla bottennapp. Det platsar som årets sämsta lopp faktiskt.

Men det fanns en svenska som imponerade. Ida Ingemarsdotter slog till med personbästa i och med en femteplats och ser nu självskriven ut i det svenska stafettlaget.

– Jag fick väldigt positiva tider och tänkte ”oj, hur ska det här gå”. Det var en riktigt bra känsla, säger Ingemarsdotter

ARTIKELN HANDLAR OM