Fogelström till Sävehof – som manager

Foto: TT
Hanna Fogelström under en landslagsträning. Nu blir hon manager i Sävehof. Arkivbild.

avTT

SPORTBLADET

Landslagsstjärnan Hanna Fogelström tvingades lägga av med handbollen på grund av en knäskada.

Nu gör hon comeback, som manager för Sävehofs damlag.

Göteborgsklubben omorganiserar och inför manager för de båda elitlagen, skriver Göteborgs-Posten.

27-åriga Fogelström, som tidigare har tagit sex SM-guld med klubben, återvänder i en ledarroll. Förutom att vara manager ska hon ansvara för klubbens akademi.

– Hanna är helt rätt för jobbet – hon kommer att ta verksamheten in i framtiden, säger klubbdirektören Stefan Albrechtson till GP.

I Sävehofs herrlag fortsätter Andreas Stockenberg som tränare, en roll han fick när företrädaren Robert Wedberg utsågs till generalsekreterare i Svenska handbollförbundet i vintras.

Slängt kort

Stockenberg är i dag avstängd i sex veckor för att ha gått till verbal attack mot sekretariat och domare i samband med en juniorlagsmatch i Göteborg nyligen. Han ska dessutom ha slängt i väg sitt timeout-kort som träffade en person i publiken i huvudet.

Klubben har betonat att man inte accepterar ett sådant beteende och har haft varnande samtal med Stockenberg som uppger att han ångrar sig djupt.

– Handbollsmässigt har vi inget att klaga på, men det han gjorde ser vi allvarligt på. Det får inte upprepas, säger Stefan Albrechtson.

ARTIKELN HANDLAR OM