Kvartsfinal - då exploderade Lindbergs motor

avAnna Andersson

”Brann en hel del”

Jonnie Lindberg satsade allt i kvartsfinalen.
Då exploderade motorn.
– Det brann en hel del, säger han.

Den svenske dragracingstjärnan kvalade in som åtta till NHRA Spring Nationals Baytown, Texas. Svensken som kraschade illa tidigare i år har hittat tillbaka till formen och han hade tävlingens tredje högsta toppfart i kvalet, 509,39 km/timme.
Efter kvalet möts bilarna två och två där segraren går vidare till nästa omgång. I den första elimineringsrundan imponerade Lindberg när han besegrade Bob Tasca III. I kvartsfinalen ställdes han sedan mot Robert Hight.
Svensken fick en bra start, men amerikanen kom ikapp och vann - samtidigt som Lindbergs motor överhettade och exploderade.

– Det brann en hel del, men jag satte igång brandsläckarna och fick stopp på bilen så fort jag kunde, säger Jonnie Lindberg.

Lindbergs bil brandskadad

När motorn sprängdes fick två bränsleledningar av och de orsakade den rejäla branden.
– Bilen blev ändå ganska illa tilltygad, säger Jonnie Lindberg som fick kasta sig ut ur bilen - och kan tacka sin skyddsutrusting för att han slapp brännskador på kroppen.
– Nu har vi massor med hårt jobb framför oss igen. Vi behöver bland annat byta ut elkablarna och karossen behöver lagas. Vi ska fixa det så att vi ska kunna köra i Charlotte nästa helg.
Tävlingen vanns av J.R Todd. Han slog Robert Hight i finalen och tog sin andra seger i rad.

Den sista helgen i april fortsätter det amerikanska dragracingmästerskapet med Four-Wide Nationals i Charlotte, North Carolina.

Foto: Mark J. Rebilas
Kvartsfinal i NHRA - då exploderade Lindbergs motor
ARTIKELN HANDLAR OM