Matilda Rapaport har avlidit efter olycka

1 av 2
SPORTBLADET

Den alpina friåkaren Matilda Rapaport var med i en otäck lavinolycka förra veckan.

Nu kommer beskedet att hon har avlidit, 30 år gammal.

– Familjens stora stolthet. Det som har hänt är oerhört, omöjligt att omfatta. Vi är förkrossade, skriver skådespelaren och fastern Alexandra Rapaport på Instagram.

Foto: Alexandra Rapaport.

Det var i torsdags, under en filminspelning i Farrellones i Chile, som den 30-åriga alpina friåkaren Matilda Rapaport drogs med i en lavin.

Skidprofilen var begraven under snön en lång tid och hamnade i koma.

I dag kom det tragiska beskedet att hon har avlidit till följd av komplikationer orsakade av syrebrist.

– Det är en fruktansvärd händelse med en olycklig utgång som är väldigt svår att ta in. Våra tankar går närmast till Matildas nära och kära och vi kommer, från svenska skidförbundet, göra allt vi kan för att stötta dem i denna svåra stund, säger den alpina chefen Tommy Eliasson Winter i ett pressmeddelande.

Gifte sig i april

Matilda Rapaport gifte sig med den svenska slalomstjärnan Mattias Hargin i april. Han flög, precis som Rapaports mamma, ner till Chile efter olyckan och fanns vid hennes sida.

– De anhöriga mår inte bra såklart. Matildas familj är samlade tillsammans. Mattias är på plats med. Alla tar hand om det på olika sätt, vi försöker hjälpa dem och bistå med stöd så gott vi kan, säger Eliasson Winter till Sportbladet.

"Familjens stora stolthet"

Hennes faster, den kända skådespelaren Alexandra Rapaport, beskriver den stora sorg som nu sköljt över familjen.

"Matilda är vår ledstjärna, vår förebild. Familjens stora stolthet. Det som har hänt är oerhört, omöjligt att omfatta. Vi är förkrossade. Matildas styrka i livet var hennes "klan", hennes stora familj. Så i hennes anda ska vi ta oss igenom detta tillsammans, på något sätt. Vi älskar henne gränslöst. För alltid," skriver skådespelaren på Instagram.