Driver du med mig?

Publicerad 2016-10-02

Garcia prickade jackficka på volontär

Ryder Cup-spelaren Sergio Garcia slog ett snett utslag och fick hämta bollen i fickan på en man i publiken.

Samma sak har drabbat både Jonas Blixt och Rory McIlroy.

Inom golfen händer det omöjliga – igen, igen och igen.

Att slå hole-in-one är drömmen för alla golfare, men det finns mer avancerade slag än så.

Minns ni vad som hände under PGA-mästerskapet på Oak Hill i Pittsford 2013?

Det var då Jonas Blixt från 18:e tee skickade ut bollen i publikhavet. Pang sa det i ryggen på åskådaren Muhammad Khokhar, men när han vände sig om kunde han inte hitta bollen eftersom den landat i hans bakficka.

McIlroy prickade shorts-ficka

Minns ni Tour Championship 2014?

Det var då Rory McIlroy slog en kraftig slice och fick se bollen gå in bland träden vid det 14:e hålet. Vad han inte kunde föreställa sig var att bollen skulle studsa mot några grenar och landa i shorts-fickan på en åskådare, men det var just vad som hände.

Under lördagen, i Ryder Cup-mötet på Hazeltine, var det dags igen. Sergio Garcia klappade till med drivern på det femte hålet och trodde inte sina ögon när han insåg att bollen studsat och landat i jackfickan på en volontär.

Fördel USA inför avslutningen

Matchen, då? Europa fortsatte att knapra in på försprånget och låg bara under med en poäng, 6,5–5,4, efter foursometävlingen. Amerikanerna var dock starkast i det följande bästbollspelet och leder med 9,5–6,5 inför söndagens avgörande singelmatcher.

USA har, om uttrycket tillåts, segern i sin ficka.

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.