De får betala för nya Viasat-kanalen

avMartin Tolén

Sportchefen: ”Vill inte lägga mer kostnad på kunderna”

Foto: TT

En ny Viasat-kanal för den bästa fotbollen.

Men kanalen hoppas att prisökningen hamnar hos tv-operatörerna.

– Nu tycker vi att det är rimligt att även distributörerna tar en del av kostnaden, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

I augusti blir det nya förändringar i Viasats kanalpaket.

Då kommer Viasat Sport Premium att bli fotbollens nya huvudkanal.

Tanken är att införstudion och de bästa matcherna varje vecka ska sändas där i stället för i Viasat Fotboll som fallet varit den här säsongen.

– Sedan vi köpte de nya rättigheterna och dessutom förlängde Premier League så har våra kunder efterfrågat fler kanaler eftersom vi har så mycket starkt innehåll. Sport Premium ska sända den bästa sporten och framför allt fotboll, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

”Vill inte lägga kostnader på kunder”

I januari gjorde Viasat en höjning på Viaplay-paketet från 279 kronor till 399 kronor efter att kanalen i början av oktober 2015 förlängde tv-avtalet med Premier League och kort därefter även säkrade upp sändningsrättigheterna för La Liga, Serie A och Ligue 1.

De ökade kostnaderna får också konsekvenser den här gången. Tanken är dock inte att den nya kanalen ska öka priset för tv-kunderna ytterligare en gång.

– Vi tycker inte om att lägga mer kostnader på kunderna. I de dialoger som vi haft med operatörerna är det så att vi tycker att det fler som har fått mer rättigheter för pengarna och då är det också allra högst rimligt att distributörerna får betala mer, säger Nunstedt.

Så kunderna kommer inte att betala mer i augusti än vad de gör nu?

– Vår utgångspunkt är att det här inte är en kostnad som ska läggas på konsumenterna. Vi har betalat, kunderna har fått betala mer och nu tycker vi att det är rimligt att även distributörerna tar en del av kostnaden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Viasat

Serie A

La Liga

Viaplay

Ligue 1