"Marcus lite före John..."

avPetra Thorén

Hamrén väljer Berg bredvid Zlatan Ibrahimovic

Foto: TT
Berg ligger före i Hamréns bok.

BÅSTAD. John Guidetti utmanar om platsen bredvid Zlatan Ibrahimovic.

Men ännu så länge ligger Marcus Berg före – och förbundskapten Erik Hamrén har talat med John Guidetti om vikten av att värdera sina löpningar.

– Jag tycker att det har fungerat bra för båda, även om jag kanske nu ser Marcus Berg lite för John, säger Erik Hamrén

Vem ska spela bredvid Zlatan Ibrahimovic?

Frågan finns det ständigt.

Inför EM pekar allt på att det blir Marcus Berg. Greklandsproffset, som anlände till landslagets EM-läger efter helgen, spelade inte mot Slovenien, men är igång med träningen med landslaget efter en lång säsong.

John Guidetti gjorde framförallt en bra andra halvlek mot Slovenien, men var besviken efteråt för att han inte gjorde mål (0-0).

"Har varit bra på slutet"

Och Erik Hamrén värderar i dagsläget Marcus Berg som första valet bredvid den svenske lagkaptenen.

– Men båda två har fungerat bra. Det har varit en bra kombination mellan honom (Zlatan) och Marcus eller John, med rörelse och djupledsgående, säger Erik Hamrén som noterat Marcus Bergs form.

– Marcus har varit bra här på slutet också och fått göra mål. Han såg väldigt pigg ut i dag på träningen. Vi körde inget spel men lite lagdelsträning med avslut för Zlatan och Marcus Berg och det såg bra ut, säger Erik Hamrén.

Ska värdera sina löpningar

John Guidetti är en vinnartyp, men han är också ung. Han har en ambitiös spelstil och förbundskapten Erik Hamrén har haft samtal med Celta Vigo-anfallaren om just värdet av att värdera sina löpningar.

  – O ja. Men det är också sådant som är med erfarenhet och lärdom. Hur han ska göra. Forwards måste göra ett stort jobb, men ju smartare du löper ju färre steg måste du ta. Forwards ska vara pigga för att avsluta också. Där gäller det att ta lärdom också inte minst av en sådan som Zlatan. Även Marcus Berg gör det riktigt bra.

– John spelar lite på annat sätt i klubblaget, där det är mer att jaga, vilket man lätt tar med in i landslaget, påpekar Hamrén

ARTIKELN HANDLAR OM