Warberg sparkar tränaren: ”Inte nöjda med resultaten”

Foto: Bildbyrån
Oscar Lundin
SPORTBLADET

Förra storklubben Warberg ändrar om i ledarstaben.

Huvudtränaren Oscar Lundin lämnar med omedelbar verkan.

– Vi är inte nöjda med resultaten de senaste åren, säger sportchefen Kimmo Eskelinen.

Anrika Warberg tog tre guld på fyra år i mitten av 2000-talet och tog medalj så sent som 2011, men de senaste åren har framgångarna uteblivit.

Ifjol var laget inblandat i bottenstriden och fick också se sin 15 år långa slutspelssvit ta slut.

I år ligger laget nia i serien efter nio omgångar.

Nu agerar klubben och har kommit överens med huvudtränaren Oscar Lundin, som lett laget sedan 2014, att gå skilda vägar.

– Vi tycker inte att vi presterat tillräckligt resultatmässigt de senaste åren. Beslutet är taget för det som skett under längre tid, inte bara i år. Vi har haft en dialog och båda parter tycker detta är bästa lösningen för klubben, säger sportchefen Kimmo Eskelinen.

”Borde fått ut mer”

– Vi har bytt ut extremt många spelare på sistone och Oscar har inte haft något silverfat att jobba med, men vi tycker ändå vi kunde fått ut mer. Jag tycker att vi har förutsättningarna som klubb för att vara ett topplag och även om vi kanske inte har en trupp som kan slåss om medaljer just nu så måste vi ta stegen mot att nå dit, och då känns detta rätt.

Varför anser ni att Oscar Lundin inte är rätt tränare att leda klubben?

– Det är svårt att peka på enskilda saker i hans ledarskap men vi vill öka kravbilden på spelarna och tycker att det blivit lite låg tröskel för vad som är okej. Vi har fått en känsla av att det är okej att förlora matcher, och det är inget som Warberg vill stå för.

En känsla av att det är okej att förlora matcher?

– Det är så klart ingen av spelarna eller ledarna som skulle säga det om man frågar dem, men ord och handling är två skilda saker. Vi vill ha en annan typ av ledarskap.

Assisterande tar över

Nu jobbar klubben för att skapa en ny tränarlösning där Stefan ”Bagarn” Smedberg, assisterande tränare som tillfälligt tar över huvudansvaret, kommer att ingå.

– Jag kan inte säga om vi letar efter en huvudtränare eller assisterande tränare, det är en helhetslösning som vi ska få ihop, säger Eskelinen.

Lundin har saknats de senaste matcherna på grund av privata skäl.

– Det handlar om något som har skett utanför innebandyn, det har inget med honom som tränare att göra, säger Eskelinen.