Sema: ”Det är ett minne för livet”

Foto: Ken Sema satte 1–0-målet för Sverige.
SPORTBLADET

Sao Paulo. Två träningar och 25 minuter.

Ken Sema behövde inte lång tid för att hitta rätt i sin första landslagsmatch någonsin.

– En dröm, en dröm. Det är ett minne för livet, säger Östersunds FK-spelaren.

Sverige fick en bra start i OS-genrepet mot Sydkorea. Under den första halvtimmen försökte det bolltrygga svenska landslaget gång på gång spela sig igenom det sydkoreanska försvaret.

I den 26 minuten fick Blågult utdelning.

”You name it”

Ken Sema väggspelade sig fri genom samarbete med Astrit Ajdarevic. Fri med Sydkoreas målvakt rullade Sema kyligt in 1–0.

– En dröm, en dröm. Jag har inte varit med innan, varken U15, U17 eller U21 – you name it. Jag har inte varit med innan och nu kommer jag hit och får en chans att visa upp mig. Det tycker jag att jag gjorde i dag, och skönt att göra mål. Det är ett minne för livet, säger han.

– Man måste ta chansen när man får den, det gäller att sätta avtryck. Men samtidigt är det bara en match, jag ska försöka göra det i OS med. Det är en rolig resa att vara med om. Brasilien-OS, det är wow, det är verkligen wow.

”En bra lärdom”

Sema hyllar Sydkorea och tycker att Sverige fick en bra värdemätare inför OS.

– Det är jobbigt att förlora, det är aldrig roligt. Jag tycker vi gör en helt okej match. Vi börjar bra, det är vi som har bollen och för matchen. Men efter en halvtimme kommer de in i matchen och sedan är det jämnt. De är inte dåliga. De är med i OS och är ett bra lag. Det här var en bra lärdom.

Sydkorea vann matchen med 3–2.

Den 4 augusti spelar Sverige första OS-matchen mot Colombia.

ARTIKELN HANDLAR OM