Därför missar tittarna SVT:s segerintervjuer

Foto: SVT.se
SVT-tittarna har fått nöja sig med tävlingsarrangörens intervjuer på engelska den här helgen.
SPORTBLADET

LILLEHAMMER/STOCKHOLM. Calle Halfvarsson och Marcus Hellner tog en succédubbel på 10 kilometer i Lillehammer.

Men efteråt fick Vinterstudions tittare nöja sig med en segerintervju av arrangören på engelska – eftersom SVT:s saknar liveutrustning på plats.

– Längdskidorna går alltid först, men ibland måste vi prioritera, säger Vinsterstudions projektledare Erika Christensson.

Calle Halfvarsson har nyss tagit sin andra världscupseger på två dagar och tv-tittarna får snart se arrangören sträcka fram en mikrofon i SVT:s sändning.

På engelska förklarar 27-åringen kort att det var extra roligt att gå för segern i dag när det var Marcus Hellner han gick en sekundkamp med.

De tittare som väntade på SVT:s egna intervjuer fick vänta till efter skidskyttesändningen – när damernas lopp just startat.

Anledningen är att SVT saknar liveutrustning på plats.

– Det är väl lite trist. Men det kommer väl fler chanser, säger Halfvarsson själv.

"Vi måste prioritera"

SVT hade gärna också sett att situationen varit annorlunda. Längdskidorna är Vinterstudions tittares absoluta favorit, förklarar Erika Christensson.

– I den bästa av världar hade vi verkligen haft full styrka varje helg, inte minst på längden. Men tyvärr ser det inte ut så, vi måste prioritera och se till helheten när det gäller både längd, alpint, skicross och skidskytte, säger Vinterstudions projektledare.

Känslan i dag var att skidskyttet, som är tillbaka i Vinterstudion, prioriterades mer.

– Längden går alltid först för det är där vi märker att vår publik bryr sig allra mest. Den har allra högsta prio. Men det som är roligt med skidskyttet är att den trots att vi saknar världsstjärnor har väldigt fina tittarsiffror. Just den här helgen är vi på plats i Östersund.

Vid planeringen inför säsongen var planen att inte ens skicka en reporter till Lillehammer. Men efter den fina svenskhelgen för en vecka sedan och läget med Charlotte Kalla skickades en reporter utan liveutrusning till Norge i torsdags. Reportern gör intervjuer direkt, men de skickas först hem till kontrollrummet innan de kan sändas i tv.

– När vi bokar upp inför säsongen vet vi aldrig var det kommer att vara som mest intressant, men när det blir en mer spännande helg får man fixa, trixa och pussla lite utifrån budget och resurser. Det gjorde vi nu.