Svenska repliken: ”Omoget, oproffsigt”

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Rasar mot fransmannens beteende: ”Kallade mig f*ucking c*nt”

Foto: TT
Marcus Ericsson.

Romain Grosjean gick till generalangrepp på Marcus Ericsson efter en duell i första kurvan av Shanghais GP.

Nu svarar svensken:

– Jag tycker det är omoget, oprofessionellt och respektlöst, säger han till Viasatsport.

Foto: TT
Romain Grosjean.

Känslorna svallade efter F1-racet i Shanghai. Allra argast var fransmannen Romain Grosjean som fick sitt lopp förstört i första kurvan när han körde ihop med Marcus Ericsson.

– Det var värsta tänkbara födelsedag. Den där idioten Ericsson körde på mig i kurva ett och han förstörde min framvinge, sa han till franska Canal +.

Men Marcus Ericsson slår tillbaka – hårt.

–  Så klart väldigt olyckligt men för mig är det en klassisk raceincident och det tyckte domarna med så jag tycker inte det finns så mycket mer att säga om situationen, säger han.

”Kallade mig f*cking c*nt”

Desto mer tyckte han det fanns att säga om Grosjeans beteende efteråt.

– Han stod och skrek efter racet och jag sa till honom att lugna ner sig men det ville han inte utan han sa att jag var en ”f*cking c*nt” och sen gick han ut i världspressen och berättade för dem också. Jag tycker det är omoget, oprofessionellt och respektlöst. Jag vet inte, han var väl frustrerad efter att ha gjort ett dåligt race. Det ska väl komma från honom också som har varit avstängd för farlig körning och som höll på att få licensen indragen, det känns lite konstigt, säger Ericsson till Viasatsport.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM