US Open (golf)

Succé för rekordgolfaren

Av: 

Elin Kardell

Julia Engström inspel inför US Women´s Open 2016 på CordeValle GC tillsammans med tränaren och caddien Thomas Lindström.
Julia Engström inspel inför US Women´s Open 2016 på CordeValle GC tillsammans med tränaren och caddien Thomas Lindström.

SPORTBLADET

Julia Engström gjorde i dag majordebut som yngsta svensk någonsin.

Då 15-åringen gick runt US Open-banan på par.

Julia Engström tog i juni hem British Open amateur championship som yngsta spelare någonsin. Hon blev då inbjuden till tre majors, och i dag blev debuten av på Cordevalle i San Martin, Kalifornien under US Open. Även det ett rekord, då hon är yngsta svenska någonsin att göra en majordebut.

– Det börjar sjunka in. Det är fortfarande overkligt, men det börjar gå upp för mig mer och mer när dagarna passerar, sa Julia Engström till TT i går.

Plats 38

Det blev inte bara en debut för Engström. Det blev en riktigt bra debut. Hon lyckades gå runt banan på par, efter fyra birdies och lika många bogeys. Det betyder att hon nu ligger på plats 38 i tävlingen, efter första dagen med tre dagar kvar att spela.

Bästa svenska just nu är Anna Nordqvist som ligger på en fjärdeplats på fyra under par, fyra slag från ledaren Mirim Lee, Sydkorea. Pernilla Lindberg har också ett bra läge efter att hon för närvarande ligger på två under par.

ANNONS

Proppen ur mot USA? Sist Tre Kronor mötte dem i hockey-VM vann vi med 6-0! Den som vet mest vinner mest.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Oddset

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

US Open (golf)

Golf