Sim-EM 2016

Jennie Johansson enkelt vidare i sim-EM

Av: 

Stefan Holm

SPORTBLADET

LONDON. Internationella simförbundet hävde Julia Efimovas dopningsavstängning.

Vad huvudkonkurrenten Jennie Johansson tycker om det får vi inte veta.

– Jag har ingen kommentar just nu, säger 27-åringen.

Precis som Sarah Sjöström är Jennie Johansson nertränad, men det märktes inte när hon intog bassängen i London Aquatics Centre. 27-åringen som simmade hem VM-guldet i Kazan vann sitt försöksheat på 50 meter bröstsim på fina 30,75.

– När jag kom hit kände jag att jag får vara glad om jag simmar under 31. Innan jag åkte hem från Australian var jag toppad och simmade på den här tiden, så det känns jättebra. Men jag måste behandla varje lopp som att det vore en final. Kroppen är liksom inte, tjoho, nu kör vi, säger Jennie Johansson, som kom till London i torsdags kväll.

Leendet på hennes läppar försvinner när Julia Efimova kommer på tal. Ryskan testades positivt för meldonium i mars, men Fina, det internationella simförbundet, har valt att häva avstängningen.

Cas, idrottens skiljedomstol, kommer att fatta det slutgiltiga beslutet, om Julia Efimova får tävla vidare och delta i OS.

– Jag försöker att inte fokusera på det under tävlingen. Jag har ingen kommentar just nu, säger Jennie Johansson.

Tiondelar från OS

Therese Alshammar är på jakt efter en OS-biljett men hennes tid i försöken räcker inte hela vägen till Rio.

Tiden i försöken blev 25,35 (åttonde bästa) och Sveriges olympiska kommitté har satt OS-kvalgräns till 24,71. Men 38-åringen får ett nytt försök att klara tiden i semifinalen.

ANNONS EXTERN LÄNK

JACKPOTT – 20 miljoner på Stryktipset. Missa inte att skaffa andel i Sportbladets supersystem i jakten på 13 rätt | Spel från AB Svenska Spel & Casino. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

”Känner mig asstark”

ÄMNEN I ARTIKELN

Sim-EM 2016

Jennie Johansson

Simning