Ekström: ”Det är helvetet på riktigt”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

VM-ledaren jagar sin fjärde seger i rad

Foto: BILDBYRÅN

Efter tre VM-segrar är det dags att ta sig an säsongens tuffaste utmaning.

Welcome to Hell.

– Förra året var det hemskt, det var helvetet på riktigt, säger Mattias Ekström.

Han leder VM i rallycross efter tre raka segrar, men nu har serien tagit sig till Norge och Hell. Den bana där historien om Ekströms eget team EKS började år 2014.

– Vi var sena med allt och motorn till den andra bilen fick flygas in med helikopter, minns Ekström.

- Förra året var det dammigt, det var så mycket damm att man inte såg någonting. Vi kan väl säga att Hell levde upp till sitt namn.

I år har han haft en bra säsong, han leder VM i rallycross och efter en uppkörning på Lausitzring ligger han nu trea i DTM också. Två pallplatser i två av världens tuffaste mästerskap.

– Formen är bra  och nu ska jag försöka att gasa på och göra någonting bra av denna helgen också, säger han till Sportbladet.

– Hell är en superkul bana att köra på, den ligger i en sluttning och det går upp och ner. Det är riktig racing,  på asfalt och på grus, men det är så in i helsike mycket damm. Förra året var det hemskt, det var helvetet på riktigt.

Kamp mot Norge

I helgens deltävling har VM-tvåan Petter Solberg hemmaplan och Ekström räknar med en tuff kamp mot norrmannen, men även mot Volkswagens Anton Markund och Johan Kristoffersson. Dessutom påpekar han att bröderna Timmy och Kevin Hansen har kört allt bättre.

– Mästerskapet är så jämnt att det aldrig går att räkna bort någon förare, säger Ekström.

– Vi har gjort hemläxan, nu är det bara att åka dit och se till att vi får jobbet gjort också. Det är nästa utmaning.

Johan Kristoffersson, som  är näst bäste svensk i VM, åkte ut i semifinalen i Storbritannien senast. Nu kommer VW med uppdateringar till bilen och förhoppningarna är stora.

 – Fjolårets start i Hell var min första. Då var vi inte nog snabba, men jag tror att vi har en bra plan för att vara snabba där i år, säger Kristoffersson.

– Jämte att samla så mycket poäng som möjligt i Norge är givetvis min målsättning att ta in lite på både Ekström och Solberg. Lätt blir det inte, men om vi ska vara med och fightas i toppen i såväl team- som förarmästerskapet känns det som om det är dags att det vänder för oss nu.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM