Talangens nya utspel - attackerar sporten

SPORTBLADET

Nick Kyrgios i ny skandal

Foto: Nick Kyrgios till kvartsfinal i Miami Open trots utbrottet.

Nick Kyrgios har för vana att hamna i blåsväder. Efter en varning i Miami Open kommer nu ett nytt utspel.

– Den här sporten är partisk som inget annat, säger han enligt The Guardian.

Via 7–6 (7-3) och 6–3 mot ryske Andrey Kuznetsov avancerade Nick Kyrgios till kvartsfinal i Miami Open. Resultatet innebar att han är förste australiensare att nå så långt i turneringen sedan 2002, då Lleyton Hewitt gjorde det. 20-årige Kyrgios, som har för en vana att hamna i blåsväder, röt dock till ordentligt efter matchen. Anledningen var att australiensaren fick en varning av domaren Cedric Mourier, sedan han slagit en boll utanför banan. Det medförde att Kyrgios blev rasande och menade att någonting liknande inte hade inträffat om en spelare av Rafael Nadals status hade varit inblandad.

Klättrar på världsrankningen

– Om någon annan, som Rafa hade gjort det, hade du inte brytt dig. Den här sporten är partisk likt inget annat. Du vet det också. Den är partisk som fan, den här sporten. Vad har den mer att dölja? Den är förstörd. Absolut förstörd, sa Kyrgios, enligt The Guardian, angående händelsen.

I och med segern klättrar Kyrgios åtminstone till en 22:a plats på världsrankningen, vilket slår hans tidigare personbästa med en 25:e plats.

I den kommande kvartsfinalen möter Kyrgios kanadensaren Milos Raonic.

ARTIKELN HANDLAR OM