Kalla och Halfvarsson tillbaka i skidtruppen

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter ett misslyckat OS stod Calle Halfvarsson över tävlingarna i Lahtis.

Men när världscupcirkusen fortsätter till Drammen och Holmenkollen är 28-åringen tillbaka.

Även Charlotte Kalla är tillbaka i spåret efter OS-succén.

Det var flera OS-åkare som tog ledigt under helgens tävlingar i Lahtis för att vila upp sig.

Av olika anledningar.

Charlotte Kalla behövde smälta framgångarna med lite träning på hemmaplan i Sundsvall medan Calle Halfvarsson behövde reda ut varför hans OS blev ett stort misslyckande.

– Jag måste kolla upp vad det kan vara, något är väldigt galet, sa Halfvarsson till Sportbladet när han landade på Arlanda i måndags.

Men nu är både Kalla och Halfvarsson tillbaka i truppen som ska tävla i Norge till veckan. På onsdag väntar klassisk sprint i Drammen och till helgen väntar klassiska tremilen och femmilen i Holmenkollen.

Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN

Charlotte Kalla står över sprinten för att satsa enbart på tremilen där hon får chans till revansch efter missen på distansen på OS. I motsats står Calle Halfvarsson över femmilen och fokuserar enbart på sprinten. Samma upplägg har även Stina Nilsson som helt fokuserar på sprinten.

– Charlotte Kalla, som gjorde fantastiska prestationer under OS har varit hemma och laddat om, men kommer nu tävlingssugen till Norge. Det gör även unga Ebba Andersson, som även hon gjorde ett väldigt bra OS, säger Rikard Grip.

I truppen finns också en rad oprövade kort.

– Petter Engdahl, Björn Sandström och Simon Lagesson är yngre åkare som har gjort fina framsteg i vinter. På damsidan är Lovisa Modig och Moa Molander Kristiansen nya ansikten i världscupen. De har gjort bra resultat i vinter och får nu chansen i världscupen, säger Rikard Grip i ett pressmeddelande.

Publicerad: