Nico Rosberg snabbast igen

Foto: Nico Rosberg har tagit full pott hittills denna säsong.
SPORTBLADET

Efter sju segrar jagar Nico Rosberg ännu en.

Och han inledde snabbast av alla.

 – Jag trivs väldigt bra i bilen och dessutom verkar de nya delarna  fungera riktigt bra, säger Nico Rosberg.

Hans teamkollega Lewis Hamilton, som vunnit de två senaste VM-titlarna hade däremot problem och var bara trea under det andra passet. Det förvånade Mercedes eftersom deras bil dominerade i  just Barcelona under vintertesterna och deras förare körde mer än 1300 varv under de åtta dagarna.

– Det är förvånande att vi, efter en  sådan försäsong, har problem med balansen i bilen under tävlingshelgen, säger teknikchef Paddy Lowe.

– Även om det är varmare nu vilket ställer oss inför andra utmaningar.

För Nico Rosberg var fredagen en framgång. Han har  ett sort självförtroende efter att ha inlett säsongen med fyra raka segrar och för ett år sedan vann han Spaniens GP från pole position.

– Det var en bra start för oss i dag, båda träningarna gick bra och tiderna såg bra ut, både på de långa och de kortare stinterna, säger han.

– Samtidigt ser Ferrari väldigt snabba ut så jag ser fram emot både den tredje träningen och kvalet i morgon.

Finländaren nöjd

Sebastian Vettel, Ferrari, var snabbast under det första passet och fyra på det andra, medan Kimi Räikkönen var tvåa under båda tidsträningarna. Stallet har med sig flera nyheter till sina bilar och Kimi Räikkönen var nöjd med att kunna genomföra det planerade programmet, även om han återvände till garaget vid ett tillfälle för att göra en extra kontroll.

– Vi ville bara se att allt fungerade som det skulle. Det är svårt att säga var vi står jämfört med våra konkurrenter, men det var ingen dålig dag även om det finns utrymme för förbättringar, säger finländaren.

– Detta är en bana som sliter hårt på däcken och den sista delen av banan är rätt knepig, men det är samma för alla förare. Jämfört med tävlingen i Ryssland är det lättare att få däcken att fungera, men det är mycket jobb kvar att göra för att jag ska vara helt nöjd med balansen i bilen.

För Marcus Ericsson och Sauber var det en tyngre dag. Teamet är det enda som inte har några nyheter med sig till tävlingen i Barcelona, bortsett från en uppdatering av Ferraris motor. Ericsson var 22:a och siste förare, hans teamkollega Felipe Nasr var 20:e man. Ingen av Saubers förare körde dock med den mjukaste däckblandningen.

– Det var en okej dag. Vi hade en annorlunda inställning under den första träningen och den fungerade inte alls så som vi hade hoppats på, därför gick vi till den ursprungliga inställningen under det andra passet, säger Marcus Ericsson.

- Under den andra träningen fokuserade vi på att förebereda oss för loppet så jag körde många varv på de två hårdare gummiblandningarna. Det var en produktiv dag  och vi lärde oss mycket. Nu får vi se vilken fart vi har till kvalet.

Det startar kl 14.00 i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1