Kallur femma med nya skadeproblem

SPORTBLADET

Nu tävlar hon inte i Lausanne på tisdag

Foto: Sanna Kallur blev femma i Zürich i går kväll. Vann gjorde Lolo Jones (till vänster). Kallur slog dock regerande OS-mästarinnan Dawn Harper (i mitten) som slutade på sjätte plats.

ZÜRICH. Susanna Kallur ställer in tisdagens GP-gala i Lausanne.

Och riskerar att missa GP-finalen i Stuttgart 13–14 september.

– Den här kroppen håller inte för att springa redan på tisdag igen,

säger Sanna.

Smärtan var tillbaka i skenbenet i går. Inte lika intensiv som tidigare, men det är en smärta hon kommer att stå ut med resten av säsongen.

Inget smärtstillande.

– Nä, jag offrar mig bara i OS, säger hon.

– Men smärtan kom tillbaka efter de två sprutorna jag fick i Peking. Det blir alltid irriterat man kör in nålar i benhinnorna. Så det blir inga mer sprutor den här säsongen.

Sanna siktar in sig på Bryssels Golden League nästa söndag. Det är sista chansen för henne att plocka poäng inför GP-finalen i Stuttgart, den stora säsongsavslutningen för friidrottarna i världstoppen.

”Jag har en chans”

Men bara de sju bästa får en plats i den finalen och just nu är Sanna elva på sina tre tävlingar. Hennes konkurrenter får nu en gratischans att dra ifrån i galan Lausanne, som ger lika mycket poäng som en Golden League-tävling.

– Jag har väl en chans om jag dammar på i Bryssel. Annars är det inte hela världen.

Här i Zürich har hon varit glad bara över att vara tillbaka och kunna springa.

Den här säsongen har varit en enda lång uppförsbacke.

– Det är trist, eftersom jag vet att jag kan så mycket bättre. Jag är mycket bättre fysiskt än jag var i fjol. Men jag får inte till det tekniska och det beror på att jag inte tävlat i sommar. Det här var mitt fjärde lopp utomhus. Det räcker inte får att få den rätta känslan.

Det märktes i Zürich där hon accelererade så bra att hon var nära att krocka med första häcken – igen.

– Ja, det var nära. Jag fick dra in på stegen just före häcken.

”Blev ingen rytm alls”

Hon ledde i början av loppet och skickade en signal om att den gamla Sanna var tillbaka. Men så började tävlingsovanan att visa sig.

– Det blev samma sak vid varje häck kändes det som. Det tog liksom stopp efter alla häckarna och så jag fick jag börja om igen. Det blev ingen rytm alls, säger hon efter femteplatsen på tiden 12,71.

Men hon var inte ensam svensk att ha det tungt i i Zürich. Alla svenskar hade en tung kväll.

Emma Green rev ut sig redan på 1,90 i höjd, Mustafa Mohamed kroknade på slutvarvet på 3000 hinder och blev sjua och Magnus Arvidsson hade samma placering i spjut efter ett kast på 80,48.

Johan Wissman blev placeringsmässigt bäste svensk – fyra på 400 meter.

– Men placeringen är det enda jag är nöjd med. Jag var helt slut i huvudet, säger Johan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott