Andersson: Det bästa som har hänt F1-serien på länge

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Tvekampen har blivit en trekamp – eller till och med en femkamp.

Det är det bästa som hänt F1 på mycket, mycket länge.

Polen jublar över Robert Kubicas första seger, Tyskland över att BMW äntligen kan vinna F1-lopp och alla vi andra över att sporten bara blir jämnare och jämnare.

Hittills är det tre stall som vunnit lopp och det är fyra, kanske till och med fem förare som kan vinna VM.

Förare från tre stall i toppen

I fjol var det spännande ända fram till dess att den sista metern var körd och efter sju av årets 18 lopp är det en polack, i fjol mest känd för att han överlevde en fruktansvärd krasch, som leder VM. Det är förare från tre olika stall i toppen av tabellen och det skiljer bara sju poäng mellan ettan Robert Kubica och fyran Kimi Räikkönen.

Dessutom tycks femman Nick Heidfeld ha hittat ur sin vårdepression .

Han var tvåa i Melbourne och fullbordade BMW:s dubbel i Kanada.Det bådar gott inför fortsättningen av säsongen.

Visserligen var det förare från tre olika stall i toppen av tabellen när vi summerade 2005, men det året kändes Michael Schumacher mest som statist bakom Fernando Alonso och Kimi Räikkönen, han bröt fler gånger än han stod på prispallen.

Redan mest populär i Polen

Robert Kubica däremot känns som allt annat än en statist. Han var på pallen redan i sitt tredje F1-lopp och i går tog han sin första GP-seger i sitt 28:e försök. Han är bara 23 år, men redan Polens mest populära idrottsman och han har en inställning som gör att han kommer att finnas med i toppen i många år till.

Adrian Sutil fick sin revansch. I Monaco körde Kimi Räikkönen honom av banan och i går var det tysken som såg till att säkerhetsbilen tog banan i besittning – och i förlängningen fick Kimi Räikkönen att lämna loppet. Finländaren blev under den fasen påkörd i depån.

David Coulthard… Red Bull ger mig vingar.

I november ska Danica Patrick testa för F1. Hondas Nick Fry bekräftar att hon ska köra i Barcelona eller Jerez. Hon har en seger i IRL. Spännande att se om hon även kan ratta en F1:a.

Polacker är populära i Tyskland i dag. Robert Kubica gav BMW sin första F1-seger och Lukas Podolski sänkte sitt modersland när han gjorde två mål för Tyskland i EM-premiär mot – just det Polen.

22 juni i Magny Cours. Det loppet är lika givet som kvartsfinalen i fotbolls-EM.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM