Messi kan stoppas från OS

SPORTBLADET

Barcelona vann i skiljedomstol

Foto: KALLAS HEM? Barcelona har nu full rätt att kalla hem argentinske stjärnan Lionel Messi från OS:

Han är på plats i Peking för att spela öppningsmatch med Argentina.

Nu kan Leo Messi stoppas från OS.

Skiljedomstolen CAS river upp Fifas beslut som tvingar klubbarna att släppa sina spelare till turneringen.

Idrottens skiljedomstol, CAS, beslutade i dag att Barcelona får kalla hem Lionel Messi från Peking. Så sent som förra veckan kom ett beslut från Internationella fotbollsfröbundet, Fifa, som tvingade klubben att släppa argentinaren.

Beslutet berör även brasilianarna Diego ch Rafinha, vars tyska klubbar Werder Bremen och Schalke 04 också överklagat till CAS. Sent på onsdagskvällen meddelade dock båda klubbarna att de trots domen låter spelarna delta i OS.

I sitt beslut konstaterar CAS att det inte finns något tvång för klubbarna att släppa spelarna till turneringen, då den inte ingår i Fifas matchkalender. Dessutom spelar både Barcelona och Schalke kvalmatcher till Champions League samtidigt som OS pågår, och kan förlora miljoner om de missar gruppspelet i den penningstinna turneringen.

Landslaget vägrar släppa Messi

Argentinas förbundskapten Sergio Batista tänker dock inte släppa spelaren.
– Han kommer att finnas med i truppen i morgon, jag är säker att han kan vara här med oss resten av turneringen, säger han.

Fifas president Sepp Blatter uttrycker sin besvikelse över domen, men meddelar samtidigt att förbundet respekterar domstolens beslut.

Domstolen påpekar att inget hindrar andra klubbar från att överklaga till CAS om sina OS–spelare. Liverpools manager Rafa Benitez har motvilligt släppt Ryan Babel till Peking – med dagens beslut finns möjlighet att kalla hem spelaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS