Systrarna Williams möts i US Open

avTT

Foto: Julio Cortez/AP/TT
Serena Williams kommer att möta sin syster Venus i sin nästa match i US Open. Här i matchen där hon besegrade Carina Witthoeft.

Systrarna Serena och Venus Williams kommer att mötas i US Open på fredag.

– I vanliga fall skulle jag uppmana er att heja på mig. Men, vem ni vill – mig eller Venus – funkar, säger Serena efter att ha besegrat tyska Carina Witthoeft på onsdagskvällen.

Vinnaren i matchen på fredag går vidare till nästa omgång med de 16 bästa.

– Det är så tidigt i turneringen men det är som det är. Det är inte hela världen. Vi skulle hellre ha mötts senare. Vi kommer båda att komma ut som vanligt och spela vårt bästa inför er, säger Serena Williams efter sin match på onsdagskvällen lokal tid.

Sexfaldiga mästarinnan Serena vann över Witthoeft med 6–2, 6–2 i matchen som bara varade i en timme och sju minuter på onsdagskvällen.

– Det är alltid så bra publik på kvällen. Det är helt fantastiskt att spela inför den här publiken, säger en nöjd Serena Williams efter segern.

Serena starkast

Systern Venus, som vann US Open år 2000 och 2001, vann sin senaste match över italienska Camila Giorgi med 6–4, 7–5.

Systrarna har inte mötts så tidigt i en grand slam-turnering sedan Australian Open 1998. Senast de möttes, i en turnering i Indian Wells tidigare i år, vann Serena över Venus.

Senast systrarna möttes i en grand slam-turnering var 2017 då Serena vann i raka set.

Idrottskvinnorna som tjänar bäst 00:25
ARTIKELN HANDLAR OM