Djurgården hämtade in underläge

SPORTBLADET

Klarade 3–3 mot HV 71

Jönköping (TT)

Djurgårdens förlustsvit stannade vid tre matcher. I bortamatchen mot HV71 fick man åtminstone med sig en poäng hem.

– Självklart är jag nöjd med en poäng, men det kunde lika gärna blivit två till, sade DIF-tränaren Hans Särkijärvi efter att hans lag hämtat in 1-3 till 3-3.

Efter en fin inledning på serien har Djurgården tappat fart och förlorat tre raka. Mot HV71 började man svagt, men kom tillbaka starkt och fick en välförtjänt poäng med sig hem.

– Vi gjorde små förändringar under hela matchen för att få saker och ting att fungera bättre, och i dag blev de förändringarna lyckosamma, sade Särkijärvi.

När Jari Kauppila stänkte in 3-1 till HV i slutet av andra perioden såg det tungt ut för Djurgården. Men i tredje perioden kom stockholmarna igen. Efter en lång press mot Erik Ersberg i HV-målet kunde Kristofer Ottosson lyfta in 3-2, hans sjätte mål för säsongen.

Överraskande målvaktsbyte

Strax efteråt kom även 3-3 genom Timmy Pettersson efter en tilltrasslad situation.

– Inför tredje perioden sade vi till spelarna att släppa tyglarna, åka mer skridskor och inte fundera så mycket, sade Särkijärvi.

Till tredje perioden bytte Djurgården även målvakt. Teemu Lassila kunde möjligen tagit Kauppilas 3-1, men i övrigt spelade han bra i de två första perioderna. Bytet till Daniel Larsson kom därför en smula överraskande, men med facit i hand visade det sig bli matchavgörande eftersom Djurgården kom tillbaka efter målvaktsbytet.

Pettersson tvåmålsskytt

– Teemu hade släppt in tre mål och vi tyckte att han tappade en del puckar. Det var ett bra tillfälle att släppa in Daniel, och han gjorde en riktigt bra insats. Det var svårt läge för honom att komma in, sade Särkijärvi.

Ja, Larsson spelade väldigt lugnt och stabilt. Övriga som förtjänar plus i Djurgården är Nichlas Falk och tvåmålsskytten Timmy Pettersson.

I HV gjorde Mattias Remstam säsongsdebut efter en knäskada. Remstam var bäst i sitt lag tillsammans med David Petrasek.

TT