Svennis chef kan utlämnas

SPORTBLADET

Thaksin Shinawatra kan tvingas till Thailand

Thailands förre premiärminister och nuvarande ägare till det engelska fotbollslaget Manchester City kan utlämnas till Thailand.

I dag utfärdade Thailands högsta domstol en arrsteringsorder gentemot Sven-Göran Erikssons chef Thaksin Shinawatra.

Foto: RISKERAR UTLÄMNING I dag utfärdade Thailands högsta domstol en arrsteringsorder gentemot Thaksin Shinawatra.

Ordern kan innebära att Thaksin Shinawatra utlämnas till Thailand och att han förbjuds att äga en engelsk fotbollsklubb, skriver Timesonline.

Thaksin Shinawatra och hans fru Pojaman har inte infunnit sig i domstol för att bemöta anklagelser om korruption i samband med en fastighetsaffär värd 772 miljoner baht (167 miljoner kronor), och därför begärde domstolen att de skulle gripas i dag.

– De två misstänkta har uppfattat anklagelsen och mottagit den officiella handräckningen men inställde sig inte i domstolen i dag. Domstolen har begärt att de två misstänkta grips. Båda ska ställas inför domstolen, säger ordföranden Tonglor Chomngarm enligt Timesonline.

Thaksin Shinawatra kommer också att begäras utlämnad från Storbritannien, uppger militärjuntan som styr Thailand.

Kan mista Man City

Militärjuntan tog kontrollen över Thailand under förra året och Thaksin Shinawatra har levt i exil sedan dess. Under sommaren köpte han det engelska fotbollslaget Manchester City och anställde Sven-Göran Eriksson som manager för laget, och sköt till stora summor för spelarköp.

Enligt fotbollförbundets regler får endast ”lämpliga och passande personer” äga brittiska fotbollslag. Thaksin Shinawatras advokater kommer att hävda att beslut som tas av en domstol i en militär diktatur inte kan tas på allvar, skriver Timesonline.

David Nannini Nilsson