EPT är väl värt den långa resan

SPORTBLADET

Jag inser att det finns en viss risk med dem som bara slöläste min förra ­krönika.

Ni kommer att tro att jag har börjat få dåligt med uppslag till mina texter.

Även den här gången kommer det att handla om European Poker Tour (EPT). Men dåligt med uppslag har jag inte, det kan jag lova – jag skulle kunna prata och skriva om poker mer eller mindre för alltid.

Saken är den att jag faktiskt ser fram emot premiären i Barcelona och den följande turneringen i London med stor iver. WSOP är över och nu börjar nästa stora turnering, precis som när man var barn och började ­längta till jul så snart Thanksgiving var över.

Dessutom är det ju så att EPT:n bara fortsätter att växa, mer prispengar och fler ­turneringar – allt medan trenden i USA ­ofta är den motsatta nu när lag­stiftarna jobbar emot pokerns utveckling.

Jag är uppenbarligen inte ensam

– vi är ett rätt rejält gäng från Team PokerStars som satsar på EPT. Till premiären

i ­Barcelona kommer jag själv, Daniel ­Negranu, Isabelle Mercier och ­Humberto Brenes från andra sidan Atlanten. Från ­Europa ansluter spelare som Noah Boeken och Katja Thater med flera.

Laddat för en rejäl batalj med andra ord.

Varning för nätspelare

Men, det är givetvis inte bara proffsen som laddar för EPT-premiären, det finns ju en hel uppsjö duktiga spelare som ­kvalar in via nätet – och faktum är att det ­ofta är någon ur den skaran som tar hem ­segern till slut.

Inför Barcelona vill jag höja ett ­varningens finger för en nyzeeländare med ­Internet-nicket ”Tycoon_Kid” som svarat för en ­imponerande prestation redan ­innan turneringen ens börjat.

På en och samma kväll vann han två EPT-paket, först en EPT Shootout för Barcelona och sedan, en timme senare, en annan EPT Shootout för ­London. Summa insats: 430 dollar, summa vinster i form av två EPT-paket värde över

27 000 dollar.

Imponerande – och det skall bli kul att se hur mycket pengar han får med sig hem från Barcelona och London.

Nåväl, om några veckor så vet vi svaret och nu är det faktiskt någon som ­börjar bli sugen på att packa väskan och korsa ­Atlanten för EPT-spel. Det är inte lite sagt av någon som inte direkt är känd för att ­älska långa resor.

Varje torsdag turas tre pokervärldsmästare

– Joe Hachem, Greg Raymer, Chris Moneymaker – om att skriva en krönika i Sport­bladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker