Bråten kränkt av Alsgaard

SPORTBLADET

Tänker rådgöra med advokat

Inge Bråten känner sig kränkt av Thomas Alsgaard.

Enligt norska nätsidan langrenn.com har Bråten bestämt sig för att rådgöra med advokat på grund av Thomas Alsgaards uttalanden efter avhoppet som ledare i svenska skidlandslaget.

Thomas Alsgaard uttalade sig i en TT-intervju på tisdagen efter det att det hade blivit offentligt att han avgår som herrledare i det svenska längdlandslaget.

Uttalanden som kritiserade Bråtens ledarfilosofi och som fått den svenske förbundskaptenen att reagera.

– Inge har valt en ledarstrategi som jag är väldigt oenig med honom om. Det är väldigt lite struktur, det handlar mycket om nödlösningar, sade Alsgaard bland annat.

– Jag är väldigt upprörd. Jag förstår inte vad han vill med detta, säger Bråten till langrenn.com.

Kontaktat advokat

Enligt nätsidan kontaktade Bråten advokat på tisdagen.

– Jag tycker att Thomas går till personligt angrepp på mig och ärekränker mig. Därför har jag bett min advokat om råd i den här saken, säger Bråten till langrenn.com.

Bråten menar att Alsgaard talar mot sig själv.

– Thomas är en direkt orsak till att strukturen i laget inte har varit bra nog, säger Bråten.

Bråten hävdar att det var Alsgaard som var orsaken till att flera läger- och tävlingsplaner fick ändras.

– Thomas har alltid kommit till dukat bord på samlingar och tävlingar. Han vet inte vad som krävs av organisation i en sådan planläggningsfas.

Fullt stöd

Bråten har fått sitt fulla stöd från Svenska skidförbundet och vill fullfölja sitt kontrakt som går ut efter OS i Vancouver 2010.

För norska Nettavisen kommenterar Bråten också uttalanden som landslagsåkaren Anders Södergren gjorde till TT på tisdagen angående Alsgaards avhopp. Bland annat sade Södergren att förhållandet mellan Bråten och Alsgaard var ”som hund och katt”.

– Jag såg hans uttalanden. Och fick bekräftat att han är lojal mot alla. På frågan om det var rätt man som avgick svarade han att det inte gick att svara på, säger Bråten till Nettavisen.

Bråten säger till nättidningen att han tycker det har kommit ologiska uttalanden efter Alsgaards avhopp. Han säger också att första gången han märkte missnöje bland de aktiva var i november.

– Det var första gången det var lite groll. Då var kritiken riktad mot Thomas och att han inte var tillräckligt mycket närvarande. Vi försökte lösa det där och då. Efter det tycker jag allt har gått väldigt bra, även under tävlingarna, säger Bråten.

Peter Wikström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM