Serena Williams slog ut Petrova

SPORTBLADET

Nu är hon tillbaka på allvar

Andra stjärnor lyser sedan länge klarare.

Men räkna aldrig bort Serena Williams.

Nu är hon tillbaka – och det på allvar.

– Definitivt, säger Williams.

Toppseedade ryskan Nadja Petrova gjorde misstaget att tro att den 25-åriga amerikanskan ramlat in i föredettingarnas skara.

Lätt hänt.

Williams, ägare till sju Grand Slam-titlar, har allmänt setts som förbrukad vara efter två skadefyllda, deprimerande år.

Men i så fall en i allra högsta grad återvinningsbar sådan.

Williams 1–6, 7–5, 6–3 på Petrova ger tyngd åt hennes kaxiga uttalande häromdagen att hon visst kan ta hem Australian Open en tredje gång (vinnare 2003 och 2005) – och det redan i sin comeback.

Skadeförföljda systrar

Det fanns en tid då väldigt mycket i damtennisen kretsade kring Serena och hennes året äldre syster Venus. De vann titlarna, de tjänade de stora pengarna, de var ledande inom klädmodet.

Sedan kom skadorna, en efter en.

För Venus har det mest handlat om operationer sedan hon vann Wimbledon för tredje gången 2005 och en skada satte stopp för henne i årets Australian Open.

Serena har haft det lika besvärligt. De senaste två åren är en studie i långa uppehåll, misslyckade återkomster och ras på rankingen. Fyra turneringar var allt den tidigare världsettans kropp klarade av under förra året och rankad 81 gick hon in i Australian Open oseedad.

– Ju mer pressad, desto tuffare blir jag, säger Williams.

Petrova, tränad av svensken Lars Anders Wahlgren, tog snabbt första set, 6–1, och det fanns inget i Williams spel som talade för annat en väntad rysk seger.

Bollarna gick in

Williams spred bollar åt alla håll och med 5–3 och egen serve hade Petrova ett gyllene läge att sätta punkt för matchen.

– Jag var på vippen att åka ur turneringen och jag ville inte att det skulle hända. Jag tycket att jag spelade bra, men fick inte in mina slag, säger Williams.

Plötsligt och när de som mest behövdes gick bollarna in. Williams vann fyra raka game, räddade ett skiljetset och släppte sedan inte greppet.

För Williams var det hennes första seger över en topp tio-rankad spelare på två år. I nästa omgång väntar elfteseedade serbiskan Jelena Jankovic.

Damsingelns tredje omgång följde annars det väntade mönstret. Regerande mästarinnan Amelie Mauresmo, tredjeseedade Svetlana Kuznetsova och Jelena Dementjeva tog sig lätt till fjärde omgången.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Tennis