Ilskan mot Larholm efter derbyt: ”Det är rent griseri”

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Jonas Larholm

avDaniel Sörensen

SPORTBLADET

Redan innan matchstart i derbyt mellan Alingsås och Sävehof hettade det till ordentligt.

Anledningen? Sävehofsspelaren Jonas Larholm avbröt hemmalagets presentation inför matchen och värmde upp i vägen vid inspringet.

– För mig är det rent griseri. Det är så totalt respektlöst och nonchalant och oerhört tråkigt att se, säger Alingsås klubbchef Christer Mårtensson.

Serietvåan Alingsås drog det längsta strået i det heta mötet med rivalen Sävehof i går – slutsiffrorna skrevs 38–32.

Men trots segern var det inte enbart glada miner hos hemmalaget. Känslorna började nämligen att röras upp redan innan matchstarten.

För GP berättar Alingsås klubbchef Christer Mårtensson att Sävehofs stjärna Jonas Larholm förstörde Alingsåsspelarnas presentation inför matchen.

– Vi har ju ett arrangemang som vi försöker göra så bra som möjligt. Vi skickar in motståndarlaget till applåder och så ställer de sig på sin sida. Sedan släcker vi ner, och publiken ställer sig upp när vi kopplar på ljud och ljus, och sedan springer vårt hemmalag in. Och mitt under det inspringet så korsar Jonas Larholm vägen där vi ska springa in och slänger lite skott, säger han till tidningen.

”Totalt respektlöst”

Mårtensson tror att Larholms aktion var en medveten provokation då han befann sig flera meter från resterande Sävehofsspelare.

– Ja, det är ju solklart. Det är så provokativ och dumt och respektlöst att jag skäms. Så illa är det. Jag utgår ifrån att klubben tar avstånd från ett sådant beteende. För mig är det totalt respektlöst. Att det inte skulle vara medvetet, det finns inte, säger han.

Christer Mårtensson säger till tidningen att Alingsås inte har gjort någon anmälan till handbollsförbundet efter händelsen.

GP har sökt Larholm för en kommentar.

Lista: Handbollslandslagets bästa målskyttar genom tiderna 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM