”Trodde armen var bruten”

Nye spanjoren dominerade finalreprisen – med en arm

avJohan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
Marc Canellas.

KRISTIANSTAD. Publiken i Kristianstad ha fått en ny favorit direkt:

Marc Canellas.

Den spanske playmakern dominerade SM-finalreprisen mot Malmö – med en arm.

– Jag får fundera på att spela med bara en arm i fortsättningen, säger han.

Marc Canellas är en tung värvning också med IFK Kristianstad-mått mätt.

Det är inte ofta en svensk handbollsklubb lyckats landa en ung landslagsman från europamästarnationen Spanien.

Förmodligen har det aldrig hänt.

Med det följer också höga förväntningar.

Men dem har 23-åringen verkligen motsvarat i inledningen på ligasäsongen.

Tillför en ny dimension

Han var bra i premiärsegern mot Önnered i onsdags.

I den betydligt tyngre vinsten hemma mot Malmö på lördagen var playmakern, som är bror till världsstjärnan Joan Canellas, direkt lysande när det blev allt tydligare att han tillför mästarna en ny dimension med framför allt sina inspel på linjen.

– Han har en fantastisk blick för spelet. Vi har inte haft den typen av mittnia tidigare som har så mycket samarbete med mittsex. Men det kan utvecklas ännu mer, säger tränaren Ola Lindgren.

Canellas inledde briljant men när han satte 6–3 efter en kvart fick han en smäll på armen och blev kvar på bänken hela halvleken. Då fick han se Malmö gå i kapp och förbi för att sedan tappa i slutet av halvleken så att det stod 12–10 i paus till Kristianstad.

Direkt i andra klev Canellas in i handlingarna igen med ett rejält bandage och skydd om vänster armbåge

– Det gjorde ont fast jag inte rörde armen. Jag var rädd att det var ett benbrott, men det tror inte läkarna. Vi ska göra några tester och se om det är något ledband som är av, men det tror man inte heller, säger Canellas.

Avgjorde – med en arm

Då avgjorde han reprisen på vårens SM-final med tre mål på elva minuter och några makalösa fram- och inspelningar, till publikens stora jubel, så att Kristianstad kunde gå ifrån till 19–14 efter 41 minuter. Han gjorde det i princip med en arm.

– Jag försöker använda min vänsterarm mycket när jag spelar men i dag var jag bättre men en arm så jag får fundera på att bara spela med en arm i fortsättningen, säger Canellas.

Kristianstad höll sedan Malmö, som pekas ut som den största utmanaren om guldet ihop med Ystads IF, på minst två måls avstånd resten av matchen och kunde vinna med 23–20.

I Kristianstad ska också målvakten Richard Kappelin, linjespelaren Arnar Arnarsson och kantspelaren Alfred Ehn nämnas. Bäst i Malmö var Adam Lönn.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM