”Kul att finnas med bland F1-mästare”

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Felix Rosenqvist är historisk efter att ha vunnit sin andra seger i prestigefyllda Masters

Felix Rosenqvist tig sin andra seger i Masters

Flera F1-stjärnor har vunnit RTL Masters en gång.

Felix Rosenqvist har gjort det två.

– Det är fantastiskt roligt, säger han.

Svensken dominerade helgen på Zandvoort i Holland. RTL Masters är vid sidan av stadsloppet i Macau den mest prestigefyllda tävlingen för formel 3-förare. Svensken vann loppet första gången 2011 och i år tangerade han Williams F1-förare Valtteri Bottas rekord och tog sin andra seger.

 - En helt otrolig helg, allt har fungerat perfekt, säger Felix Rosenqvist.

Överlägsen

21-åringen inledde med att toppa den fria träningen och vara snabbast i de båda tidskvalen. Han tog pole position och höll sedan ledningen från start till mål - dessutom hade han tävlingens snabbaste varv.

– Det här är en seger jag aldrig kommer att glömma. Det känns grymt att ha kunnat vinna Masters of Formula 3 en andra gång, och att dessutom ha gjort det på det här sättet. Vi har varit snabbast på den fria träningen, snabbast i båda kvalen, och snabbast i racet det blir inte bättre än så. Jag laddade för fullt under de första tre varven och fick en ganska behaglig lucka, och sedan handlade det om att helt enkelt bevaka ledningen, säger han.

– Vi gjorde inte ett enda misstag och det går inte att prestera bättre än så här. Därför är jag otroligt nöjd.

•Och ännu en vink till de viktiga herrarna kring F1 att du är att räkna med, eller?

– Detta gör väl ingenting sämre direkt. Ska man synas i en värld där det finns massor med duktiga förare så måste man göra någonting speciellt och sticka ut. Därför är det kul att få vinna på ett sådant sätt och dessutom vinna tävlingen två gånger.

– Ser man till namnen på alla F1-förare som har vunnit är det kul att finans med på samma lista. Absolut.

EM-fokus

Nu lägger han fokus på EM där han har 25 poäng upp till mästerskapsledningen och fem tävlingshelger kvar. Sedan väntar stadsloppet i Macau och en seger där skulle också underlätta för framtiden.

– Mästerskapet är prioritet och det är långtifrån avgjort, säger han.

– Sedan gäller det hela tiden att prestera så bra som möjligt, jag har en bra relation till Mercedes och hoppas att den kan utvecklas vidare.

Nästa EM-deltävling avgörs på Norisring i Nürnberg, Tyskland, om en vecka.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport