”Publiken är vår tolfte spelare”

SPORTBLADET

Österrike viftar undan Almqvists spionrapport

WIEN. Reine Almqvist blev måltavla i dag på Österrikes sista presskonferens inför VM-kvalet mot Sverige.

– Vi vet vilka svagheter Sverige har, men till skillnad från deras spion tänker vi inte berätta om dem, säger lagkaptenen Christian Fuchs.

Det var i går som Österrikespionen Reine Almqvist var öppen med att berätta om vad han såg som morgondagens VM-kvalmotståndares styrkor och svagheter.

Almqvist dolde inte heller sin fusklapp som visade hur svenska landslaget tror att Österrike kommer ställa upp sitt lag.

Något som hemmalagets lagkapten ironiserade kring vid dagens presskonferens.

”Vi har en plan”

– Självklart har vi studerat Sverige på video och sett deras styrkor och svagheter. Vi vet att de har ett väldigt bra lag och Ibrahimovic är en enastående spelare. Vi har en plan, men till skillnad från Sveriges spion tänker jag inte berätta exakt vad vi har upptäckt och hur vi tänker spela, säger Schalke 04-försvararen Christian Fuchs.

– Och om jag ska vara ärlig är vi egentligen inte så intresserade av vad motståndarna tycker om oss.

Den österrikiske lagkaptenen menar dock att en viktig detalj talar för hans landslag:

– Förväntningarna är höga på oss efter vårt 2-2-resultat och sena kvittering borta mot Irland. Vi spelade bra då och på hemmaplan är vi starka. Publiken är bakom oss som en tolfte spelare, säger Fuchs.

Kommer ni spela lika offensivt och energiskt mot Sverige?

– Det är en del av vår spelidé sedan Marcel Koller blev förbundskapten. Han vill att vi ska spela fotboll, snarare än att motståndarna ska ha bollen.