– Det har jag aldrig varit med om innan

avHenrik Lundgren

Publicerad:

Kraschdrama i STCC-premiären – bara fyra av tolv bilar klarade sig i mål

Foto: Scanpix

SKÖVDE. Kraschdrama i STCC-premiären. Bara fyra av tolv bilar klarade sig i mål.

- Det har jag aldrig varit med om innan. Väldigt lustigt, men man får nog ta sig en funderare på varför det blev så, säger dubbelsegraren Thed Björk.

Han vann lunchracet, men såg ut att vara långt från segern i dagens andra tävling. Thed Björk startade på nionde plats, men tvingades inse att han låg sist redan på det första varvet. Detta efter att Richard Göransson och Emma Kimiläinen kört in i varandra precis framför honom.

- Inställningen vid starten var att jag skulle ta bilen säkert i mål. Så jag stannade och fick starta om motorn när de krockade. Så det var ingen bra start för mig, och då fanns det absolut inga tankar på att jag skulle kunna vinna loppet, säger han.

Prinsen försvann

Men redan under de kommande varven skulle halva fältet försvinna. Göransson och Kimiläinen tvingades bryta, liksom Carl Philip Bernadotte och Erik Jonsson.

- Det var väldigt händelserikt, man kan ju säga att det händer saker i STCC i alla fall. Publiken fick valuta för pengarna. Det blev aldrig tråkigt, det var aktion hela tiden, säger Björk.

Han tog sig förbi Mattias Andersson och kort därpå även teamkompisen Fredrik Ekblom och efter elva varv var han tvåa.

- Jag fick några platser för att de smällt framför, och sen gjorde jag några bra omkörningar. Det var säkerhetsbil ut, sen kom jag lite närmare, sen var det säkerhetsbil igen, och så var jag närmare. Och så var jag plötsligt först.

Den ledningen släppte han inte, och tog dagens andra seger.

- En fantastisk start på säsongen. Det här var omöjligt bra.

Men ärligt talat, är det inte ens lite negativt för sporten när bara fyra bilar tar sig i mål?

- Nä, vet du vad? Det tycker inte jag. Jag tycker det är skitfränt, det var kul att köra och lalla på. Om det blir ett tåg med 14-15 bilar så är det inget kul alls, det är ju inget roligt att se. Då är det bättre med ett fullt-ös-race där bara några bilar kommer i mål. Fast nu tror jag att det kommer att bli några fler bilar i mål nästa gång.

Skövde Flygplats är ombyggd till racerbana, och helgens tävlingar var premiär.

Hur var banan?

- Väldigt bra. Den bjöd in till omkörningar. Men det var första gången vi kör här och förarna hade inte koll på var murarna satt. Det gjorde att det blev många krascher.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

STCC