”Miljontals fans skulle åka dit”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Förslaget som kan rädda Zlatans lyxvilla

1 av 5 | Foto: RESIDENCE FASTIGHETSMÄKLERI
Huset är på hela 836 kvadratmeter.

Ett Zlatan-museum i Malmö?

Det föreslår Malmöbon och journalisten Viggo Cavling.

PSG-stjärnans lyxvilla vid Ribersborg vore den perfekta platsen, menar han.

Så mycket tjänar svenska landslagsspelarna

Det är i sin blogg hos Dagens Media som Cavling öppnar för att göra Zlatans Malmö-villa – som inte blir såld – till ett musuem.

”Kåken står tom och det är uppenbart att Zlatan inte kommer att återvända, men det är jag övertygad om att hans miljontals fans världen över gärna gör”, skriver han i texten.

Cavling målar upp ett scenario där besökare skuelle kunna vandra genom MFF-rummet, Ajax-rummet, Inter-rummet, PSG-rummet och landslagsrummet. Och han har identifierat den perfekte vd:n för museet:

Mattias Hansson, som nyligen meddelat att han tänker sluta som vd för ABBA-museet i Stockholm.

”Jag tänker mig en liknande uppbyggnad som på Abba the Museum”, skriver Cavling.

”Jag kommer inte att tacka nej”

Och Hansson är inte alls skeptisk till förslaget.

– För mig är det lätt att reagera på det: Jag är uppvuxen bara ett par mil från Malmö, har varit en ”Zlatanist” sedan han spelade i MFF, som är mitt lag. Självklart kommer jag inte att tacka nej om Zlatan skulle fråga. Självklart ska Sverige ha ett Zlatanmuseum, allt annat vore feltänkt och tillbakasträvande. Men i alla sådana satsningar ska huvudpersonen vara med på det, säger Mattias Hansson till Dagens Nyheter.

Malmös kulturdirektör säger i en kommentar till DN att hon inte tror att Malmö stad ska bygga museet, men att hon inte tror på motstånd från kommunen om privata finansiärer vill starta det.

Zlatans Malmö-villa har stått öde i snart två år.

”Huset i Malmö förtjänar ett bättre öde än att stå obebott”, skrev Zlatan och Helena Seger i ett pressmeddelande när villan gick upp för försäljning april 2013.

Så mycket tjänar svenska landslagsspelarna

Publicerad: