Marcus Ericsson hoppfull efter första testerna

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Alfa Romeo är tillbaka i F1. Tillsammans med Sauber och Marcus Ericsson.

Och han är hoppfull.

– Jag ser fram emot fortsatta framsteg, säger han.

Efter de fyra inledande testdagarna har F1 diskuterat vädret och kylan i spanska Barcelona, men den sista dagen bjöd bra förhållanden.

– I dag fick vi möjligheten att se hur vår nya bil reagerade när det är blött på banan och vi testade olika däck, berättar Marcus Ericsson som körde bilen under förmiddagen när det fortfarande var vatten på banan.

– Trots att de svåra väderförhållandena här har satt gränser har vi haft en intressant första vecka. Jag har lärt mig mycket och ser fram emot fortsatta framsteg nästa vecka.

Foto: GETTY IMAGES

”Som att knäcka en kod”

Snabbast var som väntat Mercedes Lewis Hamilton, hans bästa tid var en halv sekund snabbare än McLarens Stoffel Vandoorne - och då använde den regerande världsmästaren ett betydligt hårdare däck.

– Jag är glad över att jag för första gången kunde trycka på och lära mig lite om bilen och vilken karaktär den har. Jag fick se hur hon fungerar och utmana henne lite, säger britten.

– Att köra en ny bil är som att försöka knäcka en kod, du måste se vilken teknik du ska använda för att få ut max och den här bilen känns som en storasyster till den vi hade ifjol.

Då vann han sin fjärde VM-titel.

På tisdag inleds de fyra avslutande testdagarna, därefter väntar innan F1-premiären i Australien den sista helgen i mars.

Så avgörs F1–2018 - alla datum, banor och tider.

Lista: Sju snabbaste banorna i formel 1 00:51
ARTIKELN HANDLAR OM